AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Olajszívattyú lánc választása.

Olajszivattyú lánc szolgál az olajszivattyú meghajtására, ha annak nincs saját erőforrása, vagyis nem elektromos motor, hanem a főtengely hajtja meg valamilyen erőátviteli eszköz közbeiktatásával. További motorblokk alkatrészek elérhetőek áruházunban!

 

Az olajszivattyú lánc szerepe

 

Az olajszivattyú lánc nem különleges megoldás, hiszen a láncmeghajtás rendkívül elterjedt erőátviteli mód, hogy csak a motorkerékpárok kerekének a meghajtását említsük. Az ilyen meghajtásnak számos előnye van, de ezek között az egyik legfontosabb, hogy a láncmeghajtás biztonságos és működése jól ellenőrizhető. Mint minden ilyen esetben, az olajszivattyú lánc esetében is nagyon fontos szerepe van a lánc tartósságának és annak, hogy mindig feszes legyen működés közben, mert a laza, belógó lánc könnyebben megy tönkre.


Keresse meg az autójához megfelelő olajszivattyú láncot:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A lánc meghibásodása és cseréje

 

Olajszívattyú lánc Az olajszivattyú lánc is meghibásodhat az idő múlásával, ami elsősorban a lánc megnyúlását, az egyes láncszemek kilazulását, szétesését, eltörését jelentheti. Az is lánchibának számít, ha a láncfeszítő megy tönkre és nem képes tovább a megfelelő láncfeszességet fenntartani. Minden ilyen esetben az egyetlen helyes eljárás a lánc cseréje, amivel érdemes a láncfeszítő cseréjét is egybekötni. A rosszul működő olajszivattyú magát a szivattyút is veszélyezteti, a rosszul működő olajszivattyú pedig még a motort is tönkre tudja tenni.