AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kartergázcső választása.

Kartergázcső, intercooler cső, turbócső, hűtővízcső akciós árakon a motorblokk alkatrészek webáruház kínálatában. Tudjon meg többet erről az alkatrészről és vásároljon olcsón minőségi kartergázcsövet.

Kartergázcső dugulás következménye a megnövekedett fogyasztás!

Kartergázcső szolgál arra, hogy lehetőség szerint a motor újra égesse a kartergázokat, és ne a légkörbe vezesse ki azokat. Így a motor hatékonyságának javítása mellett környezetkímélő funkcióval is bír. További feladata, hogy megakadályozza a motortérből a gázok az utastérbe kerülését, ahol károsítanák az utasok egészségét.


Keresse meg autójához megfelelő kartergázcsőt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Legismertebb hibája a kartergázcső dugulás. A motorgázcső dugulás nehezen vehető észre, de a tapasztalt, jó fülű autós, mégis észreveheti akár a motor hangja miatt is. Fontos jelzés a fogyasztás megugrása is. Turbó feltöltős autóknál különösen figyelni kell a légszűrők rendszeres cseréjére, mert ha a koszos, eltömődött szűrő nem enged át elegendő levegőt, akkor a turbó az olajsaras kartergázcsőből hirtelen szennyeződékkel együtt vehet egy mély lélegzetet és ennek hosszútávon káros következményei lehetnek.

Másik előforduló hibája, ha kilyukad, vagy leszakad.

Kartergázcső

Ebben az esetben minél hamarabb cserélni kell, mert az utastérbe mérgező anyagok kerülnek.Ilyen szoktunk autónkban álló helyzetben, indításkor erős benzinszagot érezni. Az is előfordulhat, hogy csak elcsúszott, vagy megrepedt a kartergázcső. Ha ennél az alkatrésznél nem találunk hibát, akkor érdemes átnézni a kipufogó rendszer is, hogy hol szivároghat. Igazából ha benzin szag van az autóban, ne vegyük félvállról, mondván ""a menetszél kiviszi"", mert ha nem a kartergázcső az oka, akkor a legrosszabb esetben a tank a lyukas és ez mint tudjuk a gépjármű kigyulladásához is vezethet. Ha mi nem találjuk a hibát, vagy házi szervizelés után még fennáll, akkor mindenféleképpen vigyük el szervizbe autónkat!