AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Turbó szerelőkészlet választása.

Turbó szerelőkészlet kell a turbófeltöltő javításához, egy ilyen szett tömítéseket, csavarokat és többnyire még egy szerelési útmutatót is tartalmaz. További motorblokk részek kellenek autójához? Nálunk megtalálja!

Mi az a turbófeltöltő?

Ma már egyre több autó motorjában van turbófeltöltő, amelynek a segítségével úgy lehet növelni a kocsi teljesítményét, hogy kisebb lehet a lökettérfogata, ennek megfelelően kisebb a fogyasztása és a károsanyag kibocsátása, mint egy hasonló erejű szívó motornak. A kisméretű turbófeltöltő hatalmas munkát végez, ...


Keresse meg autójához megfelelő turbó szerelőkészletet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...a távozó kipufogógáz energiáját használja fel arra, hogy több levegőt nyomjon a motorba, mint amennyit az magától be tudna szívni. A világszerte egyre szigorodó emissziós határértékek miatt tendencia a kompakt turbófeltöltős motorok elterjedése.

A turbófeltöltő viszonylag érzékeny alkatrész

Turbó szerelőkészlet

A legtöbb turbófeltöltőnek nincs külön hűtése és akár percenként kétszázezres fordulatra is felpöröghet. Ezért nagyon fontos, hogy ne koszolódjon el, rendesen karban legyen tartva és a csapágyai mindig rendesen megkapják az olajat. Ha eldugul a szívószál, komoly károk keletkezhetnek, a javítás pedig nem olcsó mulatság. A gondok forrásai általában a turbót körülvevő alkatrészek: az egyik a légszűrő, a másik a motor kenőrendszere, hiszen a turbóba is az az olaj kerül, amely a motort is átjárja. Fontos az is, hogy ha a turbót kell javítani, különösen figyeljünk a megfelelő szerviz kiválasztására, mivel a turbófeltöltő javítása megfelelő berendezések használatához és a Nemzeti Közlekedési Hatóság engedélyéhez kötött tevékenység.