AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szívókönyök, szívócső választása.

Szívókönyök, szívócső motorblokk alkatrész gondoskodik arról, hogy megfelelő mennyiségű friss levegő kerüljön az autó motorjának égésterébe. A szívókönyök a szívócsonkon csatlakozik a motorblokkhoz.

A szívócső meghibásodása

A szívókönyök, szívócső elsősorban a levegőben található, illetve a visszavezetett kipufogógázban felgyülemlett még teljesen el nem égett anyagok miatt erősen szennyeződhet. Ilyenkor az autós azt tapasztalja, hogy csökken a motor teljesítménye, és ki-ki hagynak az egyes hengerek.


Keresse meg autójához megfelelő Szívókönyököt és szívócsövet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Akkor is ez történik, ha a csövön keresztül fals levegőt szív a rendszer, vagyis nem a vezérlésnek megfelelő mennyiségű levegő kerül az égéstérbe, hogy ott az optimális keverékarány mellett égjen el. A leggyakoribb hibaforrások a tömítések, amelyek a magas hőfok és a rezgés miatt egy idő után elhasználódnak.

A szívókönyök cseréje

Szívókönyök, szívócső

Ha meggyőződtünk arról, hogy a motornál tapasztalható rendellenességek forrása szívócső hibája, akkor a helyes megoldás a szívókönyök cseréje. Ez nem bonyolult feladata. Egyszerűen el kell távolítani a régit és a helyére felszerelni az újat. A fontos itt is az, hogy az autó márkájának és típusának, évjáratának megfelelő szívócsövet rendeljünk a javításhoz. Ez lehet eredeti alkatrész, de jól megteszi egy az eredetitől semmiben sem elmaradó utángyártott szívócső is, amiből elég nagy választék áll rendelkezésre a piacon.