AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Olajszívattyú lánc feszítő választása.

Olajszivattyú lánc feszítő használható az idővel kissé megnyúló olajszivattyú meghajtó lánc beállítására, ezzel garantálható az olajszivattyú megfelelő vezérlése és a motorblokk alkatrészek zavartalan működése.

Fontos, hogy az olajszivattyú jól működjön

Az olajszivattyú gondoskodik az autónk motorjában arról, hogy a motor kenéséhez elengedhetetlen olaj minden olyan helyre eljusson, ahol erre szükség van. A szivattyú mindig újabb és újabb olajmennyiséget szállít, és az olajat nyomással kényszeríti a furatokon keresztül a kenésre váró helyekre.


Keresse meg autójához megfelelő olajszivattyú lánc feszítőt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az olajnyomás csökkenése, különösen pedig a kenés leállása a motorban komoly károkat okozhat, jelentős költségekkel járhat. Ha az olajszivattyú meghibásodik, a pumpával együtt az azt meghajtó alkatrészeket is cserélni kell.

Mire jó az olajszivattyú lánc feszítő?

Olajszívattyú lánc feszítő

Személygépkocsikban többnyire fogaskerekes szivattyú működik, és az olajszivattyúlánc feladata, hogy a motortól nyomatékot továbbítson az olajpumpához. Viszonylag ritkán fordul elő láncszakadás, de jobb az ilyen gondot megelőzni. A lánc a megtett kilométerek arányában nyúlik, ezt mindenképpen kompenzálni kell, különben nem lesz pontos az olajszivattyú vezérlése. Szerencsére ez egy egyszerű feszítővel megoldható. Az olajszivattyú lánc feszítő olcsó alkatrész és megfelelő használatával jelentős kár előzhető meg.