AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Vezérműlánc fogaskerék választása.

Vezérműlánc fogaskerék mozgatja a vezérműláncot, átadja a főtengely forgómozgását a vezérműtengelynek, amely a szelepek nyitását szabályozza.

A vezérműlánc fogaskerék feladata

A vezérműlánc fogaskerék tehát a vezérműlánc szemei közé illeszkedve hozza mozgásba a vezérműláncot, amely gyakorlatilag a szelepek nyitásával az üzemanyag befecskendezést irányítja. Arra kell első sorban mindig gondolnunk, hogy amikor a motor működik, akkor mindig forog a vezérműlánc fogaskerék is, tehát egy olyan alkatrészről van szó, ami nagyon komoly és tartós igénybevételnek van kitéve. Ezért is ezek a fogaskerekek igen erős anyagból készülnek, kiemelkedően tartósak. Ahogy az lenni szokott, ez nem jelenti, hogy nem hibásodhatnak meg. 


Keresse meg az autójához megfelelő vezérműlánc fogaskereket:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A vezérműlánc fogaskerék meghibásodása

A vezérműlánc fogaskerék természetesen évtizedek alatt képes úgy megkopni, hogy a fogai már nem illeszkednek elég erősen a vezérműláncba, de ez a legritkábban fordul elő. A vezérműlánc általában sokkal korábban adja meg magát, mint a fogaskerék. Csakhogy, ha a vezérműlánc belóg, nem elég feszes, vagy egy-egy láncszem hiányzik, akkor az erősen megszenvedi a vezérműlánc fogaskerék is, aminek nem csak a fogai, de a tengelye is károsodhat, sőt extrém esetben akár el is törhet. Minden meghibásodása estén a célravezető eljárás a vezérműlánc fogaskerék cseréje.