AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Olajcső választása.

Olajcső továbbítja az olajat a motorblokk alkatrészek kenési rendszerében. Ezeknek a csöveknek rugalmasaknak, ugyanakkor erőseknek, nehezen sérülőknek és tartósaknak kell lenniük.

Az olajcső funkciója

Olajcső szinte a motor miden pontján elő tud fordulni. Számos egészen lehetetlen helyre is el kell juttatni a kenéshez és a motorban keletkező felesleges hő elvezetéséhez használt olajat, majd onnan – megint csak olajcsövek segítségével – az olajhűtőhöz kell az olajat pumpálni, hogy ott leadhassa a felvett hőenergiát. Az olajcső az adott alkalmazási helyétől függően számos anyagból készülhet. Főleg a külseje lehet sokféle akár fém, szövet, vagy gumi, attól függően, hogy várhatóan milyen gyakorisággal és milyen mechanikus vagy hő, esetleg vegyi hatásoknak van kitéve. 


Keresse meg az autójához megfelelő olajcső alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Fontos, hogy jól zárjon

OlajcsőAz olajcső sok helyen csatlakozik a különféle autóalkatrészekhez, az autó egyes részegységeihez, ahol nagyon fontos, hogy a csőbe nagy nyomáson és magas hőmérsékleten áramló olaj semmilyen körülmények között se tudjon megszökni, még véletlenül se csöpögjön, szivárogjon, mert annak katasztrofális következményei lennének a motor érzékeny alkatrészeire, akár a túlmelegedés, akár a szükséges kenés miatt létrejövő extrém súrlódás miatt. Ezért, ha az olajcső bárhol, bármilyen okból megsérül, ne toldozzuk, ne foltozzuk, hanem azonnal cseréljük hibátlanra.