AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hengerfej tömítés választása.

Hengerfej tömítés nélkül a hengerfej, amely felülről zárja a hengert, nem tudna résmentesen illeszkedni. A jól záró hengerfej tömítés a hibátlan motorüzemelés alapfeltétele. Az egyik legspeciálisabb autó motor tömítés, a csúszógyűrűs tömítés.

A hengerfej javítás legegyszerűbb fajtája a hengerfej tömítés cseréje.

De, mi is az a hengerfej? A hengerfej felülről zárja a hengert. Magába foglalja az égésteret. Hűtő olajozó és egyéb járatoknak is otthont ad. A hengerfej felújítás számos művelet elvégzését jelenti. A legfontosabbak: a régi szelepek tisztítását, köszörülését, a szelepfészkek marását.


Keresse meg autójához megfelelő hengerfej tömítést:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Hengerfej tömítés

A hengerfej felújítás a szelepek becsiszolásával fejeződik be. A hengerfej javítás befejező művelete a hengerfej síkolás. Azt, hogy a hengerfej és a blokk minél jobban és minél hézagmentesebben illeszkedjen egymáshoz a hengerfej síkolás biztosítja. A hengerfej tömítés csere előtt persze fel kell ismerni, hogy hengerfej tömítés hiba van, amiért a hengerfej tömítés csere szükségessé válik.

Hengerfej tömítés webáruház

Hengerfejtömítésnél a csavarok meghúzási sorrendje

Mikor szükséges a hengerfej tömítés cseréje és milyen árakon?

A hengerfej tömítés cseréje, a hengerfej - tömítés hiba miatt - akkor válik elkerülhetetlenné, ha azt észleljük, hogy víz van a motorolajban, vagy olaj a hűtővízben, nincs megfelelő erő a motorban, visszapufogó hangot észlelünk a kipufogóban. Hengerfej hiba jellemző tünete még az is, ha azt tapasztaljuk, hogy egy vagy több hengerben nincs kompresszió, ezért egyenetlenül megy a motor. A hengerfej tömítés ár, mint minden alkatrésznél függ a gépkocsi márkájától, típusától, de leginkább a gyártótól. A hengerfej tömítés ár persze kereskedőnként is eltérő lehet, ezért érdemes a netten kutakodni. Nyilván a hőálló tömítés, vagy egy szilikon tömítés beszerzése költségesebb, mint egy akármilyen sima tömítésé. A hőálló tömítés és a szilikon tömítés különleges anyaga és gyártási módja indokolja, hogy ezeknél a tömítés ár magasabb.

 

Kapcsolódó motorblokk tömítések, amikre még a hengerfelytömítés mellett szükség lehet

Hengerfej tömítés alkatrészei az autóban