AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Vezérműtengely választása.

Vezérműtengely akármilyen meghibásodása a gépjármű legfontosabb alkotó eleme, a motorblokk megbénulásához vezet. Fokolással és köszörüléssel lehet javítani, de érdemes hosszútávon újat vásárolni autónkhoz.

Vezérműtengely felújítása nem mindig a legcélszerűbb!

A vezérműtengely a motor működését irányító vezérmű központi alkatrésze, tényleg egy tengely, amely az egész vezérmű mechanikus működtetését biztosítja és szabályozza. Autónk ezen alkatrésze is elhasználódik, kopása miatt kialakult késését a főtengelyhez képest korrigálni kell egy idő után.


Keresse meg autójához megfelelő vezérműtengelyt!


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Vezérműtengely

A zakatoló motorhang, a motor egyenetlen járásának észlelésekor az első, ami az eszünkbe jut, a vezérmű kopás, és helyesen. Javítása fokolással és köszörüléssel lehetséges, de soha nem lesz már olyan mint új korában. A vezérműtengely felújítás egy gépkocsi életében egyszer ha előfordul. Az egyik legkomolyabb és a legnagyobb precizitást és szakértelmet igénylő munka.

A vezérműtengely jeladó feladata.

Számos alkatrésszel van intenzív kapcsolatban a vezérműtengely, ezek közül az egyik legfontosabb a jeladó. Meghibásodása a motor zavaros működésében, a gyújtásvezérlés szétesésében érhető tetten. Nehezebb felismerni, hogy a motorhiba oka a vezérműtengely jeladó, mint kicserélni és ellenőrizni a motor működését.