AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Automataváltó tömítés választása.

Automataváltó tömítés gondoskodik arról, hogy az automataváltót magába foglaló ház illesztékeinél ne tudjon távozni a nyomás alatt álló automataváltó olaj. Ha további motorblokk részek, motor tömítések hiányoznak autójának, keresse áruházunkban!

Az automataváltó tömítés szerepe

Az automataváltó tömítés szerepe, hogy megakadályozza az illesztéseknél az olaj szivárgását. A váltóban a kenőanyag a jobb kenés érdekében nyomás alatt van, és a súrlódás miatt a hőmérséklete magas. A váltóolajok rendre számos, a kenés hatékonyságát javító adalékot tartalmaznak.


Keresse meg autójához megfelelő automataváltó tömítést:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Automataváltó tömítés

Mindezek együtt erősen igénybe veszik az automataváltó tömítését, amelynek egyszerre szilárdnak, de valamennyire rugalmasnak kell lennie, továbbá állnia kell az adalékanyagok kedvezőtlen hatásait is. Természetesen formájával követnie kell a váltóház alakját.

Az automataváltó tömítés cseréje

Az automataváltók esetében az olajcsere sokkal ritkábban szükséges, mint a kézi váltóknál. Azt lehet mondani, hogy 60 ezer kilométerenként ajánlatos. Ilyenkor automatikusan érdemes az automataváltó tömítését is ellenőrizni és cserélni is. Tehát nem csak akkor, ha olajfolyást észlelünk, de akkor természetesen ugyancsak ki kell cserélni a tömítést, mert azt javítani nem lehet. Az automataváltó tömítés meghibásodása miatt az olaj vészes elfolyása nagy károkat okozhat a váltóműben, ezért azonnal reagálni kell az ilyen hiba észlelésekor.