AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Olajszűrő ház választása.

Olajszűrő ház ad otthont az autók olajszűrőjének a motorblokk alkatrészek között, amely arról gondoskodik, hogy a motor működése közben keletkező mikroanyag szennyeződés az olajjal együtt ne kerülhessen vissza a motor mozgó alkatrészei közé.

 

Az olajszűrő ház szerepe

 

Az olajszűrő ház elsősorban az olajszűrő elhelyezését, rögzítését biztosítja, helyet ad a szűrőnek és védi a mechanikus, vagy minden más olyan külső hatástól, amely akadályozná a szűrő működését, vagy rontaná annak hatékonyságát. Mindenek előtt arra szolgál, hogy az olajszűrőbe kívülről ne kerülhessen idegen anyag. Másrészről, mivel nagyon jól szigetelt, nem teszi lehetővé sem az olaj elszivárgását, sem a kenő rendszerben uralkodó túlnyomás csökkenését, ami meghiúsítaná az olaj keringését.


Keresse meg az autójához megfelelő alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Természetesen olyan felépítésűnek kell lennie, hogy könnyen hozzá lehessen férni az olajszűrőhöz, amikor annak cseréjére van szükség.

 

Az olajszűrő ház meghibásodása

 

Olajszűrő házAz olajszűrő ház a leggyakrabban elreped, eltörik, szivárogni kezd. Gyakori, hogy a benne lévő tömítés mondja csak fel a szolgálatot. Ilyenkor elég, ha csak azt cseréljük le egy újra. Minden egyéb esetben az általános megoldás az olajszűrőház cseréje. A cserét sem elodázni, sem megtakarítani nem érdemes. Az olajszivattyú hibás működése ugyanis lényegesen nagyobb kiadással járó javítások elvégzését teheti szükségessé, mint amennyibe egy olajszűrő ház kicserélése kerül. Tanácsos a soros olajcsere elvégzésekor néhány pillantást vetni az olajszűrő ház állapotára, nem érett-e meg a cserére.