AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Csapszegpersely választása.

Csapszegpersely a neve annak a rögzítő alkatrésznek, amelynek belsejében, - rendre egy furatban – csapszeg van elhelyezve. A csapszegpersely leggyakrabban bronzból, újabban főleg műanyagból készül. További motorblokk alkatrészek, autó motor tömítések is elérhetőek áruházunkban!

A csapszegpersely funkciója

A csapszegpersely feladata, hogy az általában henger alakú csapszeg rúdját, ami általában a csuklók vagy csuklós szerkezetek része, magában foglalja, helyzetét és elmozdulását behatárolja. A csapszeg rúdja körül csukló forog, ami összetartja a kapcsolódó elemeket.


Keresse meg autójához megfelelő Csapszegperselyt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A csapszegeket az autógyártásban kormányműveknél és felfüggesztéseknél, de a motorban is alkalmazzák. A csapszeg feje rendesen kerek, lapos, néha félgömb vagy négyszögletes; gyakran a végén csavarmenettel, amelyen csavartok van, hogy a csuklóból ki ne essen. A sima végű csapszeget egy karika egy sasszeg átdugásával biztosítják.

A csapszeg persely cseréje

Csapszegpersely

A csapszegek csúszó mozgása következtében a csapszegpersely elkophat belülről és már nem tartja elég stabilan a csapszeget. Az is előfordul, hogy valamilyen külső mechanikus, vagy vegyi behatás következtében deformálódik. Mindkét esetben az egyetlen helyes megoldás a csapszegpersely cseréje. A csapszegpersely megfelelő állapota különösen fontos a motor olyan meghatározó eleménél, mint amilyen a motor dugattyúja, ahol a csapágypersely egészen kis kopásának is nagy hatása van a motor működésére.