AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Nálunk mindent megtalál ami autóval kapcsolatos

Cégtörténet

 

A legtöbb szegedi vagy környékbeli autótulajdonos már ismeri a Kovács Autó nevet, és a hozzánk tartozó, 28 éves múltra visszatekintő Kossuth Lajos sugárúti alkatrészboltot és autószervizt. A 2003 óta működtetett autóalkatrész webáruházunknak köszönhetően pedig már nem nagyon van olyan pontja az országnak, ahol ne hallottak volna még rólunk.

 

 

Alkatrészbolt és -webáruház

Szegedi székhelyű vállalkozásunkat 1991-ben alapította ügyvezetőnk, Kovács István. Szeged és környéke viszonylatban elég gyorsan népszerűségre tettünk szert, sokan járnak üzletünkbe ma is, ahol mindenkit szakértő értékesítők várnak.  Az évek múlásával és az internet elterjedésével fogalmazódott meg ügyvezetőnk fejében az ötlet, hogy egy innovatív, a felhasználók igényeinek minél inkább megfelelő alkatrész webáruházat hozzon létre. 2003-ban sikerült is megvalósítani a nagy álmot, létrejött a Kovács Autóalkatrész Webáruház. A webes kiskereskedés fellendítése igazi vérfrissítés volt cégünk történetében! Manapság már egymást erősíti a két ág, ezáltal biztosítva olyan előnyöket, mint a növekedő forgalommal járó egyre jobb beszerzési feltételek, az alacsonyabb árak, valamint az egyre növekvő alkatrész- és kapcsolódó termékkínálat.

 

Sokan gondolhatják, hogy a webáruház működtetése mellette kevesebb figyelem jut a személyes kapcsolatteremtésre – ám ez egyáltalán nincs így! Ugyanolyan fontos számunkra a személyes kiszolgálás minősége, mint a webes kapcsolattartás. Utóbbi fejlesztésére létrehoztunk egy, csak a webes értékesítést segítő call center vonalat is, melyen keresztül szakértő munkatársainkat bármiről kérdezhetik a vásárlók, ők készséggel segítenek, adnak tanácsot. Ezzel párhuzamosan szegedi boltunkban a személyes kiszolgálást gyorsítottuk fel. Az 5 értékesítői pult mellett kialakítottunk 2 külön, kizárólag árukiadásra kialakított pultot. Itt azok a vásárlók vehetik át sorban állás nélkül rendelésüket, akik előzetesen, webáruházunkban, személyes átvételi mód választásával rendelték meg a keresett termékeket.

 

Kovács Autóalkatrész bolt épülete

 

A mai felgyorsult világban már számos webáruház üzemel Magyarországon (is), így különös figyelmet kell fordítani a felhasználók igényeinek kiszolgálására. Tőlünk az ország bármely pontjára rendelhet, raktárkészlettől függően pár napon belül a kezében lehet a választott alkatrész a házhoz szállításnak köszönhetően. A webes rendelést könnyíti, hogy szöveges alkatrész keresőnkben nem csak cikkszámra, csoportnévre, de gyári számra is kereshet a vásárló. Ügyfeleink körében az autótípus felőli keresés a legnépszerűbb, melynek során a vásárló kocsijának pontos típusát kell kiválasztani, és azután válogatni a különböző termékkategóriák között. Ám akiknek ez nem annyira szimpatikus, azok a termékkategória felől is indíthatják a keresést. Ha pedig nem biztos valaki egy alkatrész megfelelőségében, netán szakmai tanácsra lenne szüksége, az bátran felkeresheti telefonos ügyfélszolgálatunkat, ahol szakértő kollégák fogják fogadni a hívást. Regisztrált felhasználóink akár 45%-os kedvezménnyel is tudnak alkatrészt rendelni a kiskereskedelmi árhoz viszonyítva. Ügyfélközpontúságunkat bizonyítja a webáruházban kialakított garázs funkció, melyben csak egyszer szükséges megadni a kocsi adatait, a következő keresésnél már nem kell újból beírogatni őket, mert a rendszer tárolja őket. Az ügyfelek pontosabb tájékoztatására alakítottuk ki a márkák mellett megjelenő csillagos értékelést is, melyhez szakembereink minőség alapján 1-től 5-ig értékelik a különböző gyártókat. 

 

Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy már három alkalommal hozhattuk el az Árukereső árösszehasonlító portál által alapított Ország Boltja verseny Autó-motor kategóriájának Minőségi díját, mindhárom évben (2014, 2017, 2018) az 1. helyen végeztünk.

 

Autószerviz a Kossuth Lajos sugárúton

 

A kezdeti időkben egyre forgalmasabb bázissá nőtte ki magát az alkatrészbolt a Kossuth Lajos sugárúton található családi bázis szomszédságában. Ügyvezetőnk átvette édesapja nagy múltú autószerelő műhelyét, és a bázis udvarán, az alkatrész bolt mellett egy kezdetben két beállós, aknás, korszerű emelővel felszerelt autószervizt is alapított az előző telephelyén. A „cégcsoport” 2010-ben vált igazán kerek egésszé, amikor a szerviz kibővítésével létrejött egy vadiúj, modern felszereltségű, nyolc beállós Bosch Car márkaszerviz. Szolgáltatás palettánkat az évek során folyamatosan bővítettük; a legmodernebb Bosch műszerek alkalmazásával autódiagnosztikát, ezen kívül kötelező szervizt, műszaki vizsgáztatást és arra történő felkészítést, lengéscsillapító vizsgálatot, futómű javítást és számos egyéb, az ügyféligények alapján kialakított szolgáltatást nyújtunk.