AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Forgattyúsház fedél választása.

A forgattyús fedél a motorblokk alkatrészek egyik nagyon fontos eleme. A motorblokk számos különböző alkatrészből áll, viszont legyen az bármilyen autómárka vagy típus, teljesen megegyezik a funkciójuk és a külalakjuk is, viszont a dízel és benzines motorokhoz tartozó fogattyúsház fedelek például már eltérnek, ezért vásárlásnál arra kell odafigyelni, hogy dízeles autóhoz dízeleshez gyártott forgattyúsház fedelet vásároljon, benzineshez pedig szintén benzineset.

Utángyártott forgattyúsház fedél és annak cseréje

Ha nem szeretne sokat költeni egy új alkatrészre, akkor lehetősége van arra is hogy utángyártottat vásároljon, amelyek sokkal olcsóbbak az eredetieknél. Manapság azért választják olyan sokan ezeket az utángyártott forgattyúsház fedeleket, mert teljesen úgy néznek ki mint az újak, és a minőségük is megegyezik, viszont alacsonyabb az áruk. Ha ezek az alkatrészek meghibásodnak, akkor viszont javításra nincs lehetőség, ezért cseréhez kell folyamodni. A forgattyúsház fedél cseréjét csakis egy megbízható autószervizben érdemes elvégezni, ahol érzik a dolgukat a szerelők és ahol megvannak ehhez a megfelelő alkatrészek és eszközök. 


Keresse meg az autójához megfelelő forgattyúsház fedél alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Mi a különbség a dízeles, illetve a benzines motorok között?

Forgattyúsház fedélA dízeles motorok négyütemű motorok, és ezekhez nem használunk gyújtógyertyát úgy mint például a benzines motorok esetében. Itt erőteljesen beszívódik a levegő, és a magas hőmérséklet, illetve nagy nyomás következtében már be is gyullad magától az üzemanyag. A benzines motorok is négyütemű motorok, viszont a benzines motorok legfontosabb része a henger, amiből négy is akad egy autóban. A hengerben elég az üzemanyag, és az energia miatt megmozdul a dugattyú, ami pedig a tengelyt hajtja, ezért a vertikális mozgásból mindjárt forgó mozgás keletkezik.