AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szelepemelő választása.

Szelepemelő gondoskodik a belső égésű motoroknál a beszívás és a kipufogás alkalmával a megfelelő be- és kiömlő nyílások nyitásáról és zárásáról, ami nem egyszerű feladat a motorblokk magas hőmérséklete miatt. További motorblokk alkatrészek elérhetőek webáruházunk kínálatában!

 

A szelepemelő működése

 

A szelepemelő a motor befecskendező rendszerénél és a kiömlő nyílásoknál, ahol az égéstermék távozik, a motor működésének megfelelő ütemben nyitja a szelepeket. A nyitást a szelepemelő karja végzi el, míg a zárásról egy rugó gondoskodik. A megoldás első és komoly problémája, hogy a motor hideg állapotában a szelep és a szelepemelő kar között kis nyílást kell tartani, hogy felmelegedett állapotában ne deformáljon a kitáguló alkatrész. Ezt a nyílást gondosan úgy kellett beállítani, hogy az üzemhőmérsékleten pontosan elérje a szelepet. 


Keresse meg az autójához megfelelő szelepemelőt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A legjobb szelepemelők

 

SzelepemelőA szelepemelő és a szelep közötti távolság okozta problémát küszöböli ki, ha a szelepemelő egy olyan hidraulikával kapcsolódik a szelephez, amely követni képes az anyag tágulása következtében létrejövő méretváltozást. A legsikeresebb megoldása a szelepemelő és a szelep közötti változó nagyságú hézag kiküszöbölésének a nem mechanikus elven működő hidrotőkének nevezett szelepemelő alkalmazása. Ez teljesen és automatikusan oldja meg a szelephézag-problémát azzal, hogy egy hidraulikus rendszerben az olaj nyomása követi le az alkarészek hő hatására bekövetkező alakváltozását.