AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szelephimba tengely választása.

Szelephimba tengely körül fordul el a szelephimba, amely, úgy működik, mint egy egyszerű emelő. A szelepek zárását vezérlő bütykös tengely nem közvetlenül a szelepre fejti ki a hatását, hanem a szelephimba egyik karjára. További motorblokk alkatrészek és autó motor tömítések elérhetőek áruházunk kínálatában!

 

A szelephimba tengelyen több himba van

 

A szelephimba tengelyre mintegy fel vannak fűzve a hengerek fölött működő szelephimbák, amelyek a fordulatszám arányában gyorsabban, vagy lassabban nyitják a szelepeket, amelyeket aztán rugó zár, húz vissza a helyére. A legkorszerűbb motoroknál a bütykös tengely helyett az autóban működő komputerre bízták a szelepek, így a szelephimba vezérlését, de ezekben a konstrukciókban sem változott meg a szerepe. Itt a komputer nem csak a szelepek nyitásának gyakoriságát tudják szabályozni, de a nyitás pontos pillanatát és a szelep nyitva tartásának tartamát is.


Keresse meg az autójához megfelelő alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A szelephimba tengely is elromolhat

Szelephimba tengelyA szelephimba tengely a motor vezérlésének a központjában nagy igénybevételnek kitett mechanikus alkatrész, ami ebből fakadón képes megkopni, deformálódni, vagyis meghibásodni. Ilyenkor az általános gyakorlat a szelephimba tengely cseréje. Nagyon kényes és fontos alkatrészről lévén szó, körültekintően kell az alkatrész megrendeléséhez hozzáfogni. Egyáltalán nem mindegy, hogy a tengely egyes paraméterei milyenek, ugyanis ezeket nem lehet utólag az adott igényekhez igazítani. Magyarul a márkának, a modellnek, az évjáratnak, a motor fajtájának pontosan megfelelő szelephimba tengelyt kell beszerezni.