AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szívó kipufogósor tömítés választása.

Szívó kipufogósor tömítés gondoskodik arról, hogy az egyes hengerekből a kipufogósorban összegyűjtött kipufogógáz a kipufogósor illesztésein ne tudjon megszökni, ne keletkezhessen fals szívóhatás. További motorblokk alkatrészek és autó motor tömítések elérhetőek áruházunkban!

A szívó kipufogócsövek szerepe

A négy ütemű Otto motoroknál a negyedik ütemben, amikor a dugattyú a henger alsó holtpontján van, ahová az előző ütemben a robbanás tolta, megindul felfelé, hogy kitolja maga előtt az égésterméket a közben kinyílt kipufogószelepen keresztül a kipufogócsőbe.


Keresse meg autójához megfelelő Szívó kipufogósor tömítést:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Mivel (négyhengeres motor esetében) négy henger van, négy ilyen cső szükséges, amelyek a kipufogósorban találkoznak. Innen az egyes hengerektől begyűjtött gáz a gyűjtő kipufogócsőbe jut. A szívó kipufogósor tömítései ezeknek a csöveknek és a hengereknek a csatlakozásánál töltik be a szerepüket.

A szívó kipufogó tömítésének állapota befolyásolja a motor működését

Szívó kipufogósor tömítés

A szívókipufogó tömítésének hibája negatív hatással van az egész motor működésére. Nem egyszerűen arról van csak szó, hogy a kipufogó gáz a csövek mellett is a szabadba távozik, hanem  arról, hogy ezzel felborítja az egész motor vezérlését. A mai Otto motoroknál a kipufogógáz egy részét visszavezetik az égéstérbe, amivel előmelegítik a beszívott levegőt, és meg is változtatják a levegő-üzemanyag keverék összetételét. Ez azonban csak szigorú határértékek mentén lehetséges, mert különben zavar keletkezik az üzemanyag elégetésében. Ha a kipufogó tömítése hibás, a rendszer nem zárt, ezeknek az értékeknek a beállítása lehetetlenné válik.