AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Olajszívattyú cső választása.

Olajszivattyú cső köti össze az olajszivattyút és az olajhűtőt. Nem mindennapi csőről van szó, mert az ilyen csöveknek számos feltételt kell teljesíteniük ahhoz, hogy elláthassák a feladatukat a motorblokk alkatrészei között.

 

Az olajszivattyú cső hibája nagy galibát okozhat

 

Az olajszivattyú cső egyszerű alkarésznek tűnik, hiszen mást sem tesz, mint A pontból B pontba vezeti a benne áramló olajat. Hogy mégis mennyire fontos, azt akkor látjuk be, ha meghibásodik. Ez gyakorlatilag a motor leállásához, vagy – rosszabb esetben – a motor súlyos károsodásához vezethet. Ha az olajszivattyú cső ereszteni kezd és ezáltal lecsökken az olaj nyomása, vagy elfolyik a kenőanyag a rendszerből, annak végzetes következményei lehetnek. Ezért az olajszivattyú cső egyszerre nagyon erős és...


Keresse meg autójához megfelelő olajszivattyú csővet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...ahol kell – hajlékony is, minden esetre kiválóan ellenáll a forró és nyomás alatt áramló olaj és az abban található agresszív adalékok vegyi hatásának.

 

Az olajszivattyú cső cseréje

 

Olajszívattyú csőAmennyiben azt tapasztaljuk, hogy az olajszivattyú cső hibája miatt folyik a kenési rendszerből az olaj, minél hamarabb el kell hárítani a hibát. Ez az esetek 90 százalékában a meghibásodott olajszivattyú cső cseréjével egyenlő. Nincs értelme a csövet toldozni-foltozni, mert azzal csak növeljük a meghibásodását és az abból eredő kár esélyét. A helyes eljárás az autó márkájának, modelljének és évjáratának, valamint egyéb fontos paramétereinek megfelelő olajszivattyú cső beszerzése és beszerelése a meghibásodott cső helyére.