AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Olajszívattyú persely választása.

Olajszivattyú persely gondoskodik az olajszivattyú csapágy kellő szilárdságú, biztonságos rögzítéséről. A perselyek feladata általában az, hogy a bennük elhelyezkedő csapágyak, tengelyek forgás közben ne mozdulhassanak el. Tekinste meg széles motorblokk alkatrészek, motor tömítések kínálatunkat!

 

Olajszivattyú persely

 

Az olajszivattyú persely az olajszivattyú egyik legjobban igénybe vett alkatrészeinél, a fogaskerekeknél teljesít szolgálatot. A fogaskerék szivattyúk, és a leggyakrabban ilyenek az autók olajszivattyúi, az egymással szemben forgó fogaskerekek fogai között kialakult vákuumot használják fel az olaj pumpálására. 


Keresse meg az autójához megfelelő olajszivattyú perselyt:


Ez azt jelenti, hogy ezek a fogaskerekek a motor működésének egész ideje alatt forognak és szállítják az olajat a motor és az olajhűtő között, vagyis igen nagy igénybevételnek vannak kitéve. Ez vonatkozik az olajszivattyú perselyre is.

 

Az olajszivattyú persely cseréje

 

Olajszívattyú perselyAz olajszivattyú persely a benne rögzített fogaskerekek hosszan tartó használata közben meghibásodhatnak. Ez azzal jár, hogy a csapágy rögzítése meglazul, esetleg a persely megreped, eltörik. Ilyenkor a csapágy nagy fordulatszámon berezeghet, elfordulhat, ami a tengely elfordulásával, a fogaskerekek egymással szembeni helyzetének megváltozásával, a szivattyú működésének komoly zavarával járhat. Az egyetlen megoldás az olajszivattyú persely cseréje, ami nem egyszerű, mert a persely gyakran préselve van a helyére, így kivenni csak maratással lehet.