AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szelephimba tartozék készlet választása.

Szelephimba tartozék készlet használatával könnyíthetjük meg a szelephimba javítását. A készletben minden alkatrész rendelkezésre áll, ami ehhez a javításhoz feltétlenül fel kell használnunk. További motorblokk alkatrészek elérhetőek áruháunkban!

A szelephimba szerepe a motorban

A belső égésű Otto motoroknál az üzemanyag elégetéséhez szükséges levegő és üzemanyag beáramlását szelepek szabályozzák. A szelepeket a bütykös tengely a himba megemelésével mozgatja. A bütyök felnyomja a tolórudat, a himba egyik felét, a másik fele lenyomja a szelepet, és a szelep kinyit.


Keresse meg autójához megfelelő Szelephimba tartozék készletet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Szelephimba tartozék készlet

Ha a bütyök elfordul, a rugó a szelepet visszahúzza. Az teljesen nyilvánvaló, hogy a motorral azonos ütemben nyitó és záró szelepeket mozgató szelephimba milyen nagy igénybevételnek van kitéve, ami természetessé teszi, hogy idővel elhasználódik, javításra, cserére szorul.

Szelephimba tartozék készlet cseréje

A szelephimba egy idő után megkophat. Ez olyan mértékű lehet, hogy nem segít rajta a szelepállítás. Az sem ritka, hogy eltörik. Ebben az esetben nyilvánvaló, hogy cserélni kell. Mindkét esetben a himbával együtt a rudat is cserélni kell. Még ezután is szükség lehet egy időre, amíg a motor „összeáll” és a bütykös tengely a szelephimbával harmonikusan működik együtt. A csere során tanácsos olajszűrőt és olajat is cserélni, tehát ezt is hozzá kell számolni a várható költségekhez. A csere után néhány ezer kilométerrel érdemes ismét szelepet állítani.