AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szelephimba tartozék készlet választása.

Szelephimba tartozék készlet használatával könnyíthetjük meg a szelephimba javítását. A készletben minden alkatrész rendelkezésre áll, ami ehhez a javításhoz feltétlenül fel kell használnunk.

A szelephimba szerepe a motorban

A belső égésű Otto motoroknál az üzemanyag elégetéséhez szükséges levegő és üzemanyag beáramlását szelepek szabályozzák. A szelepeket a bütykös tengely a himba megemelésével mozgatja. A bütyök felnyomja a tolórudat, a himba egyik felét, a másik fele lenyomja a szelepet, és a szelep kinyit.


Keresse meg autójához megfelelő Szelephimba tartozék készletet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ha a bütyök elfordul, a rugó a szelepet visszahúzza. Az teljesen nyilvánvaló, hogy a motorral azonos ütemben nyitó és záró szelepeket mozgató szelephimba milyen nagy igénybevételnek van kitéve, ami természetessé teszi, hogy idővel elhasználódik, javításra, cserére szorul. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Szelephimba tartozék készlet cseréje

A szelephimba egy idő után megkophat. Ez olyan mértékű lehet, hogy nem segít rajta a szelepállítás. Az sem ritka, hogy eltörik. Ebben az esetben nyilvánvaló, hogy cserélni kell. Mindkét esetben a himbával együtt a rudat is cserélni kell. Még ezután is szükség lehet egy időre, amíg a motor „összeáll” és a bütykös tengely a szelephimbával harmonikusan működik együtt. A csere során tanácsos olajszűrőt és olajat is cserélni, tehát ezt is hozzá kell számolni a várható költségekhez. A csere után néhány ezer kilométerrel érdemes ismét szelepet állítani.