AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Turbó választása.

Turbó alkatrészek sokaságából áll össze a belső égésű motoroknál használt üzemanyag feltöltőknek az a fajtája, amely a motor levegő bevitelét sűrített levegővel fokozza, hatékonyabbá téve a motorblokk alkatrészek működését.

Az autó turbó működéséhez szükséges energiát a motor kipufogó gázaiból nyeri.

Ez a nagy sebességű égéstermék hajtja meg a turbó feltöltő gázturbináját. A turbó feltöltő leginkább a dízel motorokra jellemző, de előfordul benzinmotoroknál is. A turbót nem csak egészében lehet lecserélni meghibásodása esetén, de részegységenként is. Így külön megvásárolhatók és cserélhetők főbb elemei, mint például...


Keresse meg autójához megfelelő turbó alkatrészeket:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...a turbinatengely, a sűrítő kerék, vagy a turbina lapátkereke, a csapágyház, a turbina hátfala, a turbinaház, a sűrítő ház, vagy az úgynevezett szerelt középrész is. Nagyon praktikus a turbó alkatrészek cseréjénél, a turbó felújításánál turbó javítókészletet vásárolni, amelyben egyben megtalálható minden szükséges alkarész és annak valamennyi tartozéka. A csökkenő motorteljesítmény, fekete vagy kék füst és a megnövekedett olajfogyasztás több más hiba mellett a turbó alkatrészek meghibásodását, a turbó rossz működését is jelentheti.

A turbó alkatrészeinek javítása és cseréje.

Autó Turbó

Egészen egyértelmű jelzés azonban, ha zajokat hallunk a turbófeltöltő felől. Akkor is, ha ezek nem rendszeresen, hanem csak időnként fordulnak elő. Komolyabb bajt jelez a turbóban, ha olajszivárgást tapasztalunk a sűrítő-, vagy a turbinaoldalon. A turbó javítása az egész turbófeltöltő, vagy egyes alkatrészeinek újakra cserélését jelenti elsősorban. Ehhez nem csak eredeti, gyári alkatrészek használhatók, de felújított turbó cseredarabok is, amelyeket raktárról lehet beszerezni több ezernyi változatban. Mivel ezek az alkatrészek elég tipikusak, a turbó alkatrészek nem olyan bonyolultak, a turbó javítása, felújítása akár néhány óra leforgása alatt elvégezhető.