AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Vezérmű burkolat választása.

Vezérmű burkolat védi a vezérművet a külső mechanikus és vegyi hatásoktól, az oda nem való szennyeződés bejutásától, egyben elősegíti a vezérmű kenését is. További motorblokk alkatrészek és tömítések elérhetőek áruházunkban!

 

A vezérmű burkolat funkciója

 

A vezérmű burkolat tehát amolyan passzív alkatrésze a motornak. Az esetek nagy részében a vezérmű láncot, vagy szíjat védi. Ezek az erőátviteli rendszerek mozgatják a vezérműtengelyt a forgó mozgás átvitelével a főtengelyről.  Tehát abban van fontos szerepe, hogy a vezérmű lánc, vagy szíjmeghajtásnál a szíj szabadon, akadályok és szennyező anyagok bekerülése nélkül hajthassa a vezérmű tengelyét. Általában préselt műanyagból készülnek és jól ellenállnak a hő mellett a vegyi anyagoknak, főleg az olajnak és az abban található adalékoknak.


Keresse meg az autójához megfelelő alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A vezérmű burkolat cseréje

 

Vezérmű burkolatMaga a burkolat ritkán károsodik, de akkor – ha eltört, megrepedt – haladéktalanul ki kell cserélni. Ez akár külső-, akár belső erőhatás miatt is bekövetkezhet. A külső hatások között nem ritka, hogy szerelés közben véletlen törik el, vagy az sem ritka, hogy a vezérműlánc szakadása következtében elszabadult vezérműlánc teszi tönkre. A szerelése nem bonyolult. Különösen oda kell figyelni, hogy a csere alkalmával a csavarjait kellő erővel húzzuk meg és a tömítések is a helyükre kerüljenek.