AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hengerpersely tömítéskészlet választása.

Hengerpersely tömítéskészlet gondoskodik arról, hogy a hengerpersely pontosan illeszkedjen a motorblokk alkatrészekhez és ne legyen szivárgás.

A hengerpersely tömítés feladata

Ma már a legtöbb nagyobb teljesítményű autómotor perselyes megoldású, ami azt jelenti, hogy a motorblokk már nem öntöttvasból készül, mert az túl súlyos lenne, hanem alumíniumötvözetből, a henger fala azonban nem lehet az olcsó és könnyű fémből, mert nem bírná a strapát.


Keresse meg autójához megfelelő hengerpersely tömítéskészletet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Azért kerül a hengerpersely a motorblokkon lévő üregbe, hogy megfelelő minőségű felület találkozzon a dugattyúval. A hengerperselyhez kapcsolódó tömítések feladata - mint az egy tömítéstől elvárható -, hogy útját állja a szivárgásnak és elősegítse a pontos illeszkedést.

Mi lehet a gond a hengerpersely tömítésekkel?

Hengerpersely tömítéskészletA hengerpersely tömítések a többi tömítéshez hasonlóan elkophatnak, elöregedhetnek és meg is sérülhetnek, ilyenkor beindul a szivárgás, annak összes kellemetlen következményével. A hengerpersely tömítések esetében az is fokozza az elhasználódást, hogy a motorblokk és a hengerpersely - mivel különböző fémekből készültek - eltérő hőtágulása belső feszültségeket okozhat. Vannak olyan hengerperselyek is, amelyeknek a külső fala nemcsak a motorblokkal érintkezik, hanem közvetlenül a hűtővízzel is. Az ilyen konstrukciók esetében különösen fontos a megfelelő tömítés. Ha bármi gond van a hengerpersely tömítésekkel, a megfelelő tömítéskészlet vásárlása és beszerelése lehet a megoldás.