AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Olajszivattyú választása.

Olajszivattyú nélkül nem lenne hatékony a különböző motorblokk alkatrészek súrlódó felületeinek kenése, meghibásodása komoly károkat okozhat a motorban a megfelelő kenés hiánya miatt. Ez a szivattyú gondoskodik az autónk motorjában arról, hogy a motor kenéséhez elengedhetetlen olaj minden olyan helyre eljusson, ahol erre szükség van.

Az olajszivattyú lehet fogaskerekes, belső fogazású fogaskerék szivattyú és rotorszivattyú.

A személygépkocsikban többnyire fogaskerekes olajszivattyú működik. Működése azon alapul, hogy - nevének megfelelően – fogaskerekek, mint valami kis lapátok a forgás irányában továbbítják az olajat. Kifejezetten megbízható alkatrésznek számít, azonban könnyen elkoszolódhat, még olajiszap és koksz is lerakódhat benne, ...


Keresse meg autójához a megfelelő olajszivattyút:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...az olajszivattyú szívócsonkján elhelyezett szűrő akár teljesen el is tömődhet. Arról nem is beszélve, hogy az általa kiszolgált kenési rendszer más pontjai, jellemzően az olaj áramlását szabályozó szűkítők is eltömődhetnek. Egy motorfelújítás esetén ezeket is felül kell vizsgálni, szükség esetén pedig kitisztítani, cserélni.

Nem kap elég olajat az olajpumpa?

Olajszivattyú

Az autóban az olajnyomás attól is csökkenhet, hogy egyszerűen kevés már az olaj a rendszerben és az olajszivattyú kosara így már csak elvétve éri el az olajt. Ezért akár a határértéken belüli olajfogyasztás esetén is időről időre ellenőrizni kell a rendszert, hogy szükség esetén utána lehessen tölteni. Sokszor olyan kevés már az olaj a teknőben, hogy nem is mutatható ki, a mérőpálca alja bele sem ér az olajba. Bármi is legyen a hiba oka, fontos, hogy mielőbb rendbe tegyük a rendszert, hiszen az olajnyomás csökkenése, különösen pedig a kenés leállása súlyosabb bajokat is okozhat. Webáruházunkban például Hans Pries olajszivattyú és Bga olajszivattyú is kapható.
Olajszivattyú alkatrész