AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Olajbeöntő zárófedél tömítés választása.

Olajbeöntő zárófedél tömítés gondoskodik az olajbeöntő nyílásnál az olajsapkának is nevezet zárófedél légmentes záródásáról. Ez nagyon fontos ahhoz, hogy a nyomás alatt lévő motorolaj ne szökhessen meg a rendszerből és zavartalanul tudjanak működni a motorblokk alkatrészek.

 

Az olajbeöntő zárófedél tömítés szerepe

 

Az olajbeöntő zárófedél tömítés tehát azt akadályozza meg, hogy a nyomás alatt lévő forró olaj kicsapjon a rendszerből. Természetesen azt is, hogy idegen anyagok: szennyeződés, víz vagy csak vízpára kerüljön az olajba, ami rontaná annak hatékonyságát. A magas hőmérsékletű és az olajokban levő adalékoktól is agresszívvá váló olaj nem kis feladatot jelent az olajbeöntő zárófedél számára...


Keresse meg autójához megfelelő tömítést:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...Egyszerre kell megőriznie a jó tömítéshez szükséges rugalmasságát és a szilárdságát, másrészt a motorban keletkező rezgéseknek, az autó mozgása miatti egyéb mechanikus hatásoknak is ellent kell állnia.

 

Ha nem tömít cserélni kell

 

Olajbeöntő zárófedél tömítésAz olajbeöntő zárófedél tömítés létéről is csak akkor szerzünk tudomást, ha valami gond van vele. Ilyenkor – lévén kis értékű és nem javítható alkatrészről szó – semmi más nem jöhet szóba csak a cseréje. De miről vesszük észre, hogy bajban van a tömítés és így bajban vagyunk mi is? A legszembetűnőbb jel, hogy olajcseppek jelennek meg az autónk alatt. Ez természetesen más hibára is utalhat, de amikor kizárásos alapon a forrást keressük, semmiképpen se feledkezzünk meg a tömítés gondos ellenőrzéséről.