AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Turbó feltöltő tömítés választása.

Turbó feltöltő tömítés gondoskodik arról, hogy a motor üzemanyag befecskendező rendszerének hatékonyságát növelő turbó feltöltő kapcsolódó részegységeinél a kötések lég- és olajszivárgás mentesek legyenek. További autó motor tömítések is elérhetőek áruházunkban!

A turbó feltöltő tömítés szerepe

A turbó feltöltő tömítés tehát azt a célt szolgálja elsősorban, hogy a turbó feltöltőben létrejövő túlnyomás miatt az illesztéseknél ne szökhessen ki a levegő, illetve a negatív nyomású helyeken ne áramolhasson fals levegő a rendszerben, mert ez szabályozhatatlanná tenné a befecskendezést, tönkre tenné a rendszer lényegét, ...


Keresse meg autójához megfelelő Turbó feltöltő tömítést:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...hogy az üzemanyag és a levegő sűrítése szigorúan kontrollált körülmények között, a motortól megkívánt teljesítmény függvényében történhessen meg. Ez azt jelenti, hogy e kis alkatrész, egy egyszerű tömítés vezető szerepet játszik a motor üzemanyag fogyasztásának nagyságában, a motor hatékony működésében.

A turbó feltöltő tömítés a kenésnél

Turbó feltöltő tömítés helyeTurbó feltöltő tömítés

A turbófeltöltést végző szivattyú lapátjai nagy sebességgel forognak a csapággyal ellátott tengelyen. Az itt forgó alkatrészek kenése és a kenőolaj segítségével hűtése komoly feladatot jelent, mert az itt keringetett motorolaj nyomás alatt van. Ezért fontos, az illesztések mentén a szükséges tömítés hibátlan működése. Fontos, hogy az olaj a csapágyházból sem a kompresszorba, sem a turbinába ne kerülhessen be. Ennek megakadályozására a turbófeltöltőben labirintgyűrűs tömítéseket alkalmaznak. A tömítőgyűrűk véghézagai miatt ez a kialakítás nem biztosít tökéletes tömítettséget. A labirintgyűrűk véghézagainál a kenőolajat a csapágyház belsejébe visszaszorító áramlás uralkodik, így a visszaáramló olaj a megfelelő helyre, az olajteknőbe jut.