AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szívókönyök választása.

Szívókönyök biztosítja a levegő megfelelő beáramlását az égéstérbe. Ma már ez az a motorblokk alkatrész, - amelyet szívósornak is hívnak - nem egyszerűen vezeti, de segédalkatrészeivel szabályozza is a levegő áramlási sebességét.

A szívókönyök tömítése

Könnyen meg lehet érteni, hogy a motor számára az egyik legfontosabb vezérlési egységnél, a levegő beszívásánál nem csak arra van szükség, hogy mindig a megkívánt teljesítménynek megfelelő mennyiség álljon a rendelkezésre az üzemanyag és levegő ideális arányú és mennyiségű keverékének előállításához, ...


Keresse meg autójához megfelelő szívókönyököt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


de az is, hogy ezt a műveletet semmi se tudja megzavarni. A legkevésbé az, hogy a csatlakozó alkatrészeknél szökik a levegő. A megfelelő tömítés hiánya, vagy a hibás tömítés ugyanis teljesen szétzilálja a motor egész vezérlését.

A szívókönyök tömítési hiba jelei

SzívókönyökA szívókönyök tömítés hibáját a leggyakrabban az jelzi, hogy az autós hiába nyomja a gázpedált, a motor teljesítménye elmarad a megszokottól. Ennek természetesen más alkatrész meghibásodása is lehet az oka, de ha ilyesmit tapasztalunk, érdemes gyanakodni a tömítésre. Hasonlót lehet akkor is tapasztalni, ha egyszerűen eltömődik a légszűrő kimeneti járata, hiszen akkor sem érkezik megfelelő mennyiségű levegő a rendszerbe. A javítás végül nem bonyolult, a tömítések könnyen kicserélhetők. Sokkal fontosabb, hogy a megfelelő minőségű és profilú tömítést szerezzük be a cseréhez.