AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Olaj nívópálca hüvely választása.

Olaj nívópálca hüvely teszi lehetővé, hogy az olaj mennyiségét mérő olajpálca a megfelelő helyen és a megfelelő mélységig legyen bevezethető az olajteknőbe, így biztosítva a korrekt méréshez szükséges pálcafekvést. További motorblokk alkatrészeket keresse áruházunkban!

Az olaj nívópálca hüvely szerepet

Olaj nívópálca hüvelyAz olaj nívópálca hüvely feladata, hogy az olajszint méréséhez használt kalibrált mérőpálcát a megfelelő helyen, a helyes irányba és kellő mélységbe lehessen bevezetni. Mivel a pálca gyakran nem tud egyenes irányba a mérés helyére érkezni, ezért az olaj nívópálca hüvely is gyakran nem egyenes vonalú, hanem hajlatok is lehetnek benne. Ezért is használnak rugalmas olajmérő pálcát, olyan vékony – rendszerint fémből készült – idomot, ami fel tudja venni a cső alakját és azon képes áthatolni. Maga az olaj nívópálca hüvely az esetek többségében műanyagból, vagy más puha, hajlékony anyagból készül.


Keresse meg autójához megfelelő alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az olaj nívópálca hüvely meghibásodása

Olaj nívópálca hüvely

A motorban lévő olajszintről, vagyis a motorban található olaj mennyiségéről csak akkor kapunk korrekt mérési adatot az olajpálcával, ha az a megfelelő mélységig lehatolt. Ebben az esetben a korábban szárazra törölt pálcán jól látszik az olajszint nyoma. Ha az olaj nívópálca hüvely megsérül, kilyukad, vagy deformálódik, akadályt képezhet a pálca kellő mélységű bevezetése előtt, vagyis lehetetlenné teszi a mérést. Ez külső mechanikus hatás, vagy vegyi anyag roncsoló hatásának lehet következménye. Minden ilyen esetben az olaj nívópálca hüvelyt le kell egy újra cserélni.