AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Olaj nívópálca hüvely választása.

Olaj nívópálca hüvely teszi lehetővé, hogy az olaj mennyiségét mérő olajpálca a megfelelő helyen és a megfelelő mélységig legyen bevezethető az olajteknőbe, így biztosítva a korrekt méréshez szükséges pálcafekvést.

Az olaj nívópálca hüvely szerepet

Az olaj nívópálca hüvely feladata, hogy az olajszint méréséhez használt kalibrált mérőpálcát a megfelelő helyen, a helyes irányba és kellő mélységbe lehessen bevezetni. Mivel a pálca gyakran nem tud egyenes irányba a mérés helyére érkezni, ezért az olaj nívópálca hüvely is gyakran nem egyenes vonalú, hanem hajlatok is lehetnek benne. Ezért is használnak rugalmas olajmérő pálcát, olyan vékony – rendszerint fémből készült – idomot, ami fel tudja venni a cső alakját és azon képes áthatolni. Maga az olaj nívópálca hüvely az esetek többségében műanyagból, vagy más puha, hajlékony anyagból készül. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!


Keresse meg autójához megfelelő olaj nívópálca hüvelyt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az olaj nívópálca hüvely meghibásodása

A motorban lévő olajszintről, vagyis a motorban található olaj mennyiségéről csak akkor kapunk korrekt mérési adatot az olajpálcával, ha az a megfelelő mélységig lehatolt. Ebben az esetben a korábban szárazra törölt pálcán jól látszik az olajszint nyoma. Ha az olaj nívópálca hüvely megsérül, kilyukad, vagy deformálódik, akadályt képezhet a pálca kellő mélységű bevezetése előtt, vagyis lehetetlenné teszi a mérést. Ez külső mechanikus hatás, vagy vegyi anyag roncsoló hatásának lehet következménye. Minden ilyen esetben az olaj nívópálca hüvelyt le kell egy újra cserélni.