AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Olajszivattyú fogaskerék választása.

Olajszivattyú fogaskerék segítségével lehet az olajat az autó kenési rendszerében keringettetni. Az olajszivattyú fogaskerék a szivattyú alap motorblokk alkatrésze, hiszen a fogaskerék, illetve több együtt forgó fogaskerék hozza létre a szívó hatást.

 

Az olajszivattyú fogaskerék szerepe

 

Az olajszivattyú fogaskerék a fogaskerekes szivattyú lelke, hiszen az sík lapokkal határolt fogaskerekek szétgördülésekor a szivattyú szívó terében vákuum jön létre, ezt a teret a külső levegő nyomására a szállítandó folyadék, esetében olaj tölti ki. Ezt követően a fogaskerekek továbbgördülésének eredményeképpen az olaj a nyomótérbe jut...


Keresse meg az autójához megfelelő alkatrészeket:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...ahonnan a fogak összegördülése következtében kiszorul. A fogaskerék szivattyúk napjainkban a leggyakrabban használt szivattyúk hidrosztatikus rendszerekben.

 

A fogaskerekes szivattyú meghibásodása

 

Olajszivattyú fogaskerékAz olajszivattyú fogaskerék is meghibásodhat. Az egyik oka ennek a fogaskerekek megkopása lehet. Uugyanis a motor működése alatt folyamatosan forog és a két fogaskerék a kenés ellenére egy idő után megkophat. Ez a szívóhatás gyöngülésével és az olajszivattyú teljesítményének csökkenésével jár. Amikor az elér egy kritikus pontot, vagyis a megkopott olajszivattyú fogaskerék már akadályozza a szivattyú működését, haladéktalanul lépni kell és ki kell cserélni az elhasználódott olajszivattyú fogaskerekeket.