AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szelepvezető választása.

Szelepvezető nélkül a hengerfejbe nyúló szelepszár elkoptatná a drágán pótolható hengerfejet. Ezért a szelepszárat egy hüvelybe helyezik bele, ami akár sima öntöttvas is lehet és többször cserélhető, utángyártható. További motorblokk alkatrészek elérhetőek áruházunkban!

Szelepvezető nem javítható, elkopása esetén cserélni kell, mert károsodhat a hengerfej.

A szelepszár igen kemény, kopás álló ötvözetből készül, vagy kemény króm bevonatot galvanizálnak rá, amitől a szelepvezető élettartama jelentősen megnő, viszont nem javítható. A leggyakoribb szelepvezető hiba, hogy a rá préselt szelepszár szimering ereszt és mellette a vezérlésből olaj kerül a hengertérbe.


Keresse meg autójához megfelelő szelepvezető alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ezt a kipufogó gáz színén és a motor romló teljesítményén, a kipufogóból jövő égett olajszagból lehet megállapítani. A magasabb olajfogyasztás, a kékes füst, a kopogó motor is lehet ezen a következménye is.

Szelepvezetők ellenőrzése és cseréjük.

SzelepvezetőSzelepvezetők

A korábban írtak alapján tehát a szerepvezető javítás elsősorban cserét jelent. Webáruházunkban elég nagy a választék utángyártott szelepvezetőkből. Természetes, hogy ha már a szelepet kiveszik a hengerfejből, akkor alaposan átvizsgálják és ha kell azt is javítják, cserélik, de természetesen mindenképpen beállítják. A szelepvezetőben az autó működése során folyamatosan mozog a szelepszár, ezért érdemes rendszeresen ellenőrizni kopásukat és időben cserélni azokat. Szeretné jobban megismerni a motor alkatrészeit? Akkor olvassa el a motoralkatrész lexikonunkat!