AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Vezérműlánc készlet választása.

Vezérműlánc készlet tartalmazza a lánc futása közben igénybevett kopó motorblokk alkatrészeket is a lánccal együtt. Érdemes, szinte kötelező a lánc csere alkalmával ezeket az alkatrészeket is cserélni.

Vezérműlánc készlet cseréje ajánlott szinte minden olyan esetben, amikor látszólag csak a vezérlés egy-egy eleme hibásodott meg.

Azért ajánlott új vezérműlánc készlet beszerelését, mert mire az egyik elem szükséges cseréjekor a többi, ekkor még hibátlannak tűnő  alkatrész elhasználódik, azok akkorra már az eredetileg cserélt alkatrész idejének akár többszörösét is futották. A vezérműlánc készlet csere mellett az szól, hogy hozzá szét kell szedni a motort, ...


Keresse meg autójához megfelelő vezérműlánc készletet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Vezérműlánc készlet

...aminek munkaköltsége akár 30 ezer forint is lehet, így ha majd később kell megint a motorhoz nyúlni, mert egy vezérműlánc készlet árát sikerült részben megtakarítani, akkor akár alaposan rá is fizethetünk. Jobb tehát mindjárt egy teljes vezérműlánc készlet megvásárlása és beszereltetése mellett dönteni.

Természetesen a vezérműlánc készlet csere csak láncos motorvezérlésű autók esetében jöhet szóba.

Ezek az autók elsősorban a nagyobb teljesítményű, nehezebb gépjárművek csoportjában jellemzőek. Íme néhány márka, amelyek kínálatában a láncos vezérlésű autók gyakoriak: Volkswagen, Škoda, BMW, Opel, Ford, Reanult, Mazda, Isuzu. Szakértők szerint ezek az autók kényesebbek, mint a szíjjal felszereltek. A láncos autóknál nincs konkrétan megadva, mikor válik szükségessé a vezérműlánc készlet csere, ezért nagyon oda kell figyelni. A vezérműlánc készlet csere akkor válik időszerűvé, amikor a megszokottól eltérő hangokat hallunk a vezérmű felől. Ilyenkor nincs mire várni, mert ha nem lépünk időben, elmarad a vezérműlánc készlet csere, akkor nem csak a szelepben, a dugattyúkban, de az egész motorban súlyos károk keletkezhetnek.

Vezérműlánc készlet