AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Olaj leeresztő csavar választása.

Olaj leeresztő csavar akadályozza meg a motorolaj szivárgását, valamint az olajcsere során, ennek kilazításával engedhetjük le a cserélendő olajat. További motorblokk alkatrészek elérhetőek webáruházunkban!

Az olaj leeresztő csavar fontossága

Az olajleeresztő csavar, nem csak egyszerűen zár, hanem minden körülmények között pontosan illeszkedik az olajteknőhöz, nem csak olajnyomás és magas hőmérséklet esetén, hanem olyan helyzetekben is, amikor az autókarosszériát különböző hatások, rezgés, nagyobb gyorsulás éri. A motorolajat a belsőégésű motoroknál, mint kenőanyagot használják. Ez az olaj az egymáson elmozduló alkatrészek között képez filmet. Összességében a motorolaj feladatai, hogy csökkentsék a kopást, elvezessék a hőt, a fém alkatrészeket védje a korróziótól, eltávolítsa a keletkezett szennyeződéseket, valamint csillapítsa a zajt. Szükség van a motorolaj időnkénti cseréjére, mivel idővel elveszíti kenőképességét, ami a motor alkatrészeinek meghibásodásával járhat.


Keresse meg az autójához megfelelő olaj leeresztő csavart:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az olaj leeresztő csavar cseréje

Olaj leeresztő csavarAz olajleeresztő csavar egyéni formájú fejjel rendelkezik, ezért meglazításához, egy speciális olajleeresztő csavarkulcsra van szükség. Ez egy készletben vehető meg az olajleeresztő csavarokkal, menetjavítóval és menetjavító betétekkel. A csavar egyik leggyakoribb problémája, hogy tömítésének cseréjét, az olajcsere során, erősebben húzzák meg, és így az olajteknőben idővel megszakad a menet. Lehetőség szerint, érdemes minden alkalommal kicserélni a leeresztő csavart és a tömítést is. Ha megszakad a menet, vagy elhasználódik a csavar, és nem lehet meghúzni rendesen, akkor lehetőség van, hogy új menetet vágjunk bele, amibe be tudjuk csavarni az új csavart. A menetjavító betétek használatával, könnyebbé tehető a menetvágás. Bár az olajcsere elsőre egyszerűnek tűnhet bárkinek, de ezt is el lehet rontani, így érdemesebb egy szakemberre bíznunk a munkát.