AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Olajleeresztő csavar választása.

Olajleeresztő csavar szolgálja azt, hogy az olajcsere még véletlenül se legyen könnyen és házilag elvégezhető feladat. Webáruházunkban kedvezményes árakon vásárolhat autójához csavart a motorblokk alkatrészek között, tekintse meg széles kínálatunkat!

Az olajleeresztő csavar ugyanis úgy van kitalálva, hogy ne lehessen bármilyen, egyszerű szerszámmal meglazítani.

Nyilván nem egy egyszerű csavarról van szó, hiszen az olajleeresztő csavar nem csak azért van, sőt, főleg nem azért van, hogy kicsavarásával leengedjük a cserélendő olajat, hanem azért, hogy két olajcsere között megakadályozza az olaj szivárgását. Ezt szolgálja az tömítés, ami nem csak egyszerűen zár, ...


Keresse meg autójához megfelelő alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...de extrém körülmények között is biztosítja a pontos illeszkedést. Az olajleeresztő csavar ugyanis nem csak nagy olajnyomás és magas hőmérséklet esetén zár, de akkor is, amikor a karosszériát a legkülönfélébb hatások, rezgés, nagy gyorsulás stb. érik, vagyis mindig. Ezért az olajleeresztő csavar tömítés nem kicsit, de nagyon sokkal többet tud, mint egy átlagos vízcsap tömítése.

Olajleeresztő csavar kulcs

Olajleeresztő csavar kulcs

Nyilván, ha az olajleeresztő csavar meglazítása nem mindennapi feladat, maga a csavar sajátságos kiképzése, egyéni formájú feje miatt, akkor a művelethez speciális, olajleeresztő csavar kulcs használatára van szükség, ami mindjárt egy olajcsavar javító készlettel együtt szerezhető be. Az olajleeresztő csavar kulcs mellett ebben a készletben, az olajleeresztő csavarok mellett menetjavító és menetjavító betétek találhatók. A menetjavító és a menetjavító betétek jelenléte a készletben jól utal arra, mi szokott a leginkább meghibásodni az olajleeresztő csavar használatakor.

Olajleeresztő csavar hiba

A leggyakoribb leeresztő hiba, hogy megszakad a menet, vagy olyan mértékben elhasználódik, hogy nem lehet a kellő erővel meghúzni. A hiba ezért gyakran csak úgy küszöbölhető ki, hogy új menetet kell vágni, amibe aztán becsavarható az új olajleeresztő csavar. Ez nyilván nem ugyanolyan menet lesz, mint az eredeti volt, tehát az olajleeresztő csavar cseréjére is szükség lehet. A menetjavító betétek használatával hatékonyabbá tehető a menetvágás.