AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Motortartó gumibak választása.

Motortartó gumibak mi is voltaképpen? Képzeljük magunk elé a gépkocsit. Van egy alváza, van egy karosszériája (kasztni), a kettő néha egybe épül (önhordó karosszéria), utána jön a motor és a motorblokk alkatrészek, azután a kerekek.

Motortartó gumibak tartja az alvázon az autó motorját, ha megrongálódik cserélni kell.

A motor, és a lényegében vele egybeépített váltó a gépkocsi legnagyobb tömegű, legnehezebb alkatrésze. Ezt tartja a motortartó gumibak, ill. nem is egy, hanem több ponton, kiegyensúlyozva az óriási súlyt menet közben. Miért is van rá szükség? A nagy tömeget nem lehet egyszerűen ráterhelni a futóműre, ...


Keresse meg autójához megfelelő alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...féltengelyre, mindarra, amin az autó halad, a kerekek, a tengelyek, a lengőkarok, a lengéscsillapítók, a rugók. A motor dinamikailag egy nagy tehetetlen vasdarab, ami ide-oda billeg, rázkódik, kanyarban dől, szóval nagy terhelést ró az alvázra. Ezért annak vannak megerősített pontjai, amelyekre motor támaszkodik. Ezek között a megerősített pontok és a motorblokk között vannak a motortartó gumibakok. Az egyszerűség kedvéért: gumitömbök, megfelelő fémházba ágyazva, így kapjuk a motortartó gumibak alkatrészt. A másik megoldás az úgynevezett hidrocsapágy. Ez egy hidraulikus folyadékkal töltött idom. A feladata mindegyiknek ugyanaz: tartsa helyén a motort (és a váltót), nyelje el a motor saját rezgéseit, tompítsa a haladás során az alváz és a motor között ébredő nyíró erőket.

Autó motortartó gumibak webáruház

Felújítás és csere

Motortartó gumibak

Van olyan kopogás, amelynek az oka a motortartó gumibakok elfáradása, meghibásodását maga az autós nagyon nehezen ismeri fel. Nincs egyértelmű, csak erre jellemző hibajelenség. Azt érzi, hogy valami nem úgy van, mintha a motor „vinné az autót”, gyakoribb és erősebb volna a kocsiban a rázkódás, másféle hangokat ad a gép, és megváltozott a vezetési élmény. Ez szerencsére rendkívül ritka esemény. A motortartó gumibakokat fel lehet újítani, ez mindenképpen részleges cserével jár. A legjobb megoldás a motortartó gumibak cseréje. Furcsa ilyet mondani, de utángyártott alkatrészből akad jobb is, mint az eredeti gyári, például ha a motortartó gumibakokat polituretánra cseréljük. Kiváló minőségű utángyártott márkáink között válogathat: Ruville motortartó gumibak, Akron motortartó gumibak, Automega motortartó gumibak, Corteco motortartó gumibak, Febi motortartó gumibak, Lemförder motortartó gumibak, Mc, Swag, Topran és Vemo motortartó gumibak. Ha érdekli az autó motorjának felépítése, olvassa el bátran gyűjteményünket alkatrész keresőnkben!