Európai Regionális Fejlesztési Alap
AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autó erőátvitel választása.

Autó erőátviteli alkatrészek a neve azoknak az alkatrészeknek, amelyek valamely erőforrástól az energiát eljuttatják egy másik alkatrészhez. Ilyenek a motort a kerekeket meghajtó féltengelyekkel összekapcsoló elemek, mint például a féltengely csuklók, a tengelykapcsolók és azok részei.

Az autó erőátviteli alkatrészek csoportjai és azok funkciói az autó működésének összhangjában

Az autó erőátviteli alkatrészek központi szerepet játszanak abban, hogy a belső égésű motorokban keletkező energiából létrejövő forgó mozgás a tengelyekhez, féltengelyekhez, a kerekekhez jusson. Megvalósulhasson például a féltengelyek és féltengelycsuklók segítségével az, hogy az egyes féltengelyek külön legyenek meghajthatók, eltérő fordulatszámon foroghassanak.


Keresse meg az autójához megfelelőt az autó erőátviteli alkatrészek között:


Az autó erőátvitel másik fontos együttesét a tengelykapcsoló és annak alkatrészei alkotják. Feladatuk, hogy egy adott fordulatszám mellett a kellő fogaskerék áttételek beiktatásával más-más fordulatszámon pörögjenek a kocsi kerekei.  Emellett még az is, hogy a kívánt utazási sebesség függvényében, vagy a szükséges átviteli erő elérése érdekében, például az induláskor nagyobb forgónyomatékot hozhassanak létre.  Tekintse meg a Kovács Autó alkatrész webshop teljes kínálatát! 

Autó erőátviteli alkatrészek

Autó erőátviteli alkarészek meghibásodása és javítása

Autó erőátviteli alkatrész belső szerkezete

Az autó erőátviteli alkatrészek nagy többsége rendkívüli mechanikus tehertételnek van kitéve. A fellépő súrlódás miatt fokozottan kopnak, és melegednek. Ennek megakadályozására bonyolult kenő- és hűtőmechanizmus kapcsolódik hozzájuk, és gyakran különleges, nagy teherbírású anyagokat alkalmaznak gyártásukhoz, mint például a kuplungtárcsáknál, féltengely gumiharangoknál, féltengelycsuklóknál, szimeringeknél. A mechanikus hatások mellett agresszív vegyi anyagok is gyorsítják ezeknek az alkatrészeknek a kopását, így nem véletlen, hogy esetükben a leggyakoribb javítási módszer az autó erőátviteli alkatrészek cseréje.