AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autó erőátvitel választása.

Autó erőátviteli alkatrészek a neve azoknak az autóalkatrészeknek, amelyek feladata, hogy valamely erőforrástól az energiát eljuttassák egy másik alkatrészhez. Ilyenek a motort a kerekeket meghajtó féltengelyekkel összekapcsoló alkarészek, mint például a féltengely csuklók, a tengelykapcsolók és azok részei.

Az autó erőátviteli alkatrészek csoportjai és azok funkciói az autó működésének összhangjában

Az autó erőátviteli alkatrészek központi szerepet játszanak abban, hogy a belső égésű motorokban keletkező energiából létrejövő forgó mozgás a tengelyekhez, féltengelyekhez, a kerekekhez jusson. Megvalósulhasson például a féltengelyek és féltengelycsuklók segítségével az, hogy az egyes féltengelyek külön legyenek meghajthatók, eltérő fordulatszámon foroghassanak.


Keresse meg autójához megfelelő autó erőátviteli alkatrészeket:


A tengelykapcsoló és alkatrészei, az autó erőátviteli alkatrészek másik fő csoportjaként azt biztosítják, hogy a motor adott fordulatszáma mellett a megfelelő fogaskerék áttételek beiktatásával különböző fordulatszámon forogjanak az autó kerekei, a kívánt utazási sebesség függvényében, vagy a szükséges átviteli erő elérése érdekében, például az induláskor nagyobb forgónyomatékot hozhassanak létre. Tekintse meg teljes kínálatunkat! 

Autó erőátviteli alkatrészek

Autó erőátviteli alkarészek meghibásodása és javítása

Autó erőátviteli alkatrész belső szerkezete

Az autó erőátviteli alkatrészek nagy többsége extrém mechanikus igénybevételnek van kitéve. A fellépő súrlódás miatt kopnak és melegednek. Ennek megakadályozására bonyolult kenő- és hűtőmechanizmus kapcsolódik hozzájuk, és gyakran különleges, nagy teherbírású anyagokat alkalmaznak gyártásukhoz, mint például a kuplungtárcsáknál, féltengely gumiharangoknál, féltengelycsuklóknál, szimeringeknél. A mechanikus hatások mellett agresszív vegyi anyagok is gyorsítják ezeknek az alkatrészeknek a kopását, így nem véletlen, hogy esetükben a leggyakoribb javítási módszer az autó erőátviteli alkatrészek cseréje.