AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kézi sebességváltó rudazat választása.

Kézi sebességváltó rudazat biztosítja az összeköttetést a sebességváltó kar és a szerkezetet mozgató mechanikus alkatrészek között, amelyek a megfelelő fogaskerekeket kapcsolják a főtengely fix meghajtó fogaskerekéhez. Webáruházunkban ezek mellett számos egyéb autó erőátviteli alkatrész is megtalálható.

A sebességváltó rudazat meghibásodása

A sebességváltó rudazat meghibásodása az esetek nagy többségében nem elsősorban a rudazat konkrét hibáját jelenti, mint inkább a rudazat összekötő elemeinek deformálódását, megkopását, meglazulását, elfáradását. Ez végeredményben akár oda is vezethet, hogy maga a rudazat fő alkotó eleme egy-egy rúd is megsérül, ...


Keresse meg autójához megfelelő Kézi sebességváltó rudazatot:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...de ez nem gyakran fordul elő. A leggyakoribb hibára utaló jelenség, hogy a sebváltó nem áll a helyén középen, nehéz az egyes sebességfokozatok helyét megtalálni, vagyis sebességet váltani.

A kézi sebességváltó alkatrész cseréje

 Kézi sebességváltó rudazat

Mégis, ha a rudazatra visszavezethető hibát diagnosztizálunk, akkor nem igen marad más hátra, mint az egész rudazat cseréje a hozzákapcsolódó számos kis csatlakozó alkatrésszel, csavarral és alátéttel együtt. Ilyenkor tanácsos a rudazattal együtt alaposan megvizsgálni a kuplungot is, mert esetleg – ha már ilyen jelentősen megbontjuk az autót – érdemes azt is kicserélni. A kézi sebességváltó rudazat cseréje nem a legegyszerűbb feladat, ezért tanácsos szakszervizre bízni. Számos olyan egyedi szerszámra van szükség hozzá, amelyek gyakran a legnagyobb szervizekben sem találhatók meg.