AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Automata sebességváltó tartó választása.

Automata sebességváltó tartó foglalja magában az automataváltó kart. A tartó, amely az alvázhoz van rögzítve lehetővé teszi, hogy az automata sebességváltó kar szabadon mozoghasson benne. Tekintse meg az összes kapcsolódó autó erőátviteli alkatrészek palettáját is!

Az automata sebességváltó tartó funkciója

Az automata sebességváltó tartóban az automataváltót működtető karnak szabadon kell mozogni, olyan pályán, amelyet az egyes üzemmódok beállítása érdekében meg kell tennie. A kézi sebességváltó kartól eltérően itt nem az egyes sebességfokozatokat kell beállítani a karral, hanem csak annyit, hogy előre, vagy hátra akarunk-e haladni, állni, parkolni akarunk-e.


Keresse meg az autójához megfelelő automata sebességváltó tartó alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


 Mindeközben az automataváltó karnak rögzítő feladata is van, mert az erőátviteli rendszertől, az automata sebváltótól rezgés és egyéb hatások érik a motor és a futómű össze, illetve szétkapcsolásakor. 

Automata sebességváltó tartó

Maga az automata sebességváltó tartó nem bonyolult alkatrész

Az automata sebességváltó tartó ritkán és csak hosszabb igénybevétel, évek eltelte után használódhat el. Ilyenkor előfordulhat, hogy a cseréje elkerülhetetlenné válik, mert állítani rajta már nem lehet. Az új automata sebességváltó tartó beszerzésénél körültekintően kell eljárni, vagyis az autónk márkájának, típusának és évjáratának megadásával kell beszerezni az alkatrészt. Esetenként még ez sem elég, így érdemes utánanézni a cikkszámnak, vagy feljegyezni az alvázszámot és annak megadásával rendelni.