AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hajtótengely szimering választása.

Hajtótengely szimering látja el az autó hajtótengelyénél a dinamikus, tehát a forgás közben is hatékony tömítési feladatot, amelyhez a forgás közben a tömítőajkak mentén kap olajozást. Webáruházunkban egyéb autó erőátviteli alkatrészek rendelése is lehetséges, böngésszen kínálatunkból.

 

A hajtótengely szimering feladata

 

A hajtótengely az autó alap alkatrésze, hiszen ez az a tengely, amely a hengerekben létrejövő vertikális mozgást körmozgássá alakítja. E tengely csapágyakon forog és e csapágyak mentén olyan védő tömítésre van szükség, ami megvédi a tengelyt, a csapágyat a szennyeződéstől. Ezt a feladatot, mint az autó más alkatrészénél is szimering, itt úgy nevezett hatajtótengely szimering látja el. A fém vázhoz csatlakozó elasztikus anyagok azt teszik lehetővé, hogy az alkatrész akkor is kellő hatékonysággal legyen tömítve, amikor az folyamatos mozgásban van, vagyis a szimering amolyan dinamikus tömítésnek is tekinthető.


Keresse meg az autójához megfelelő hajtótengely szimeringet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A szimering működése

 

Az autó hajtótengely szimeringje A hagyományos szimeringek így a hajtótengely szimering is egy fémházból állnak, melynek van egy dinamikus tömítőajak, és egy statikus tömítő része. A szimeringek tömítőajka, amely általában rugalmas anyagból van, egy rugó hatására szorosan felfekszik a forgó tengelyre. A forgó mozgás következtében a tömítőajkaknál mikroméretű rés jön létre, amelyen keresztül olaj jut be a tömítőajak kenéséhez, így oldva meg a mozgó alkatrész folyamatos olajozásának nem egyszerű feladatát. Másrészről a hajtótengely szimering egész idő alatt megfelelő hatékonyságú tömítést is nyújt.