AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kézi sebességváltó rudazat gömbfej választása.

Kézi sebességváltó rudazat gömbfej a rudazat mozgatása közben az egyes elemek egymáshoz képest történő elfordulását lehetővé tevő erőátviteli alkatrész.

Mi a kézi sebességváltó rudazat gömbfej

A kézi sebességváltóban az autó vezetője által választott sebességfokozat a sebességváltó rudazat mozgatásával kapcsolható a sebességváltó műben. A rudazat mozgatását gömbfejek teszik lehetővé. Ilyen gömbfejeket nagyon sok helyen használnak az autóban. Így például a kormányösszekötőkön, a futómű trapézkarjain és a stabilizátorokon is.


Keresse meg autójához megfelelő kézi sebességváltó rudazat gömbfejet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Működése nagyjából olyan, mint a könyökízületé, mert tetszőlegesen elforgatható minden irányban, miközben a kapcsolat a vezérlő és a vezérelt elem között folyamatosan fennmarad. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A kézi sebességváltó rudazat gömbfej cseréje

Kézi sebességváltó rudazat gömbfej

A kézi sebességváltó rudazat gömbfejével ugyanaz történik az idő múlásával, mint az említett könyökízülettel, amely ugyancsak akkor nem működik jól, ha megsérül, vagy az ember életkorának előrehaladtával elkopik. Szerencsére az autónál ez nem olyan bonyolult és fájdalmas probléma, mint az ember karjánál, mert a megkopott, vagy eltörött gömbfejet ki lehet cserélni egy újra. Ha a sebességváltó rudazat gömbfeje meghibásodott, azt elsősorban a nehézkes sebességváltásból, a sebességváltó recsegéséből lehet észrevenni. Azonnal intézkedni kell, mert az egész sebességváltó tönkre mehet e kis hiba miatt.