AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kuplungvilla rugó választása.

Kuplungvilla rugó állítja vissza a kiindulási pozícióba a kuplungvillát. A villa a tengelykapcsoló egyik fő alkatrésze, amely a kuplungpedál benyomásakor mozgásba hozza a kuplungtárcsát. A Kovács autó erőtátviteli alkatrész webshop választékában nem csak rugó, de egyéb termékek is megtalálhatóak.

 

A kuplungvilla rugó meghibásodása

 

A kuplungvilla rugó, mint minden rugó egy idő után elfáradhat, anyaga elöregedhet, akár el is törhet. Ez azt jelenti, hogy a kuplungbenyomást követően a kuplungvillát nem lesz, ami visszaállítja eredeti állapotába Ez azt jelenti, hogy a kuplungpedál felengedésekor a pedál nem emelkedik, hanem benyomva marad, azaz a motor, illetve a meghajtó tengely és a meghajtott tengely kapcsolódása nem jön létre. Ugyanis a szóban forgó alkatrész mozgatja a kuplung kinyomócsapágyon keresztül az egész tengelykapcsoló rendszert.


Keresse meg az autójához megfelelő kuplungvilla rugó alkatrészt:


Cseréje

 

Kuplungvilla rugó Természetesen a kiemelő villa is elöregedhet és eltörhet, és akkor is megbénul a tengelykapcsoló működése. Akár a kuplungvilla rugó, akár a villa tört el, sürgősen a kuplung javítására van szükség. A teljesen eltörött kuplungvilla vagy rugó szinte majdnem teljesen lehetetlenné teszi a sebességváltást. Az egyes fokozatok közötti váltáskor a fogaskerekek egymást nyíró csattogó hangja hallatszik. Az autó motorját is tönkre tehetjük. Ilyen esetben azonnal szervizbe kell vontatni az autót.