AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kuplung vezetőcsapágy választása.

Kuplung vezetőcsapágy a tengelykapcsoló egyik fontos eleme, amely a kuplung bementő tengelyében helyezkedik el. A bementő tengely a forgattyús tengely meghosszabbítása. Tekintse meg további autó erőátviteli alkatrészek kínálatunkat is!

A kuplung vezetőcsapágy szerepe

A kuplung vezetőcsapágy a kuplungszerkezet centrumában helyezkedik el, ezen a csapágyon forog gyakorlatilag a motor forgattyús tengelye, azaz itt adja át a motor a fordulatszámot a tengelykapcsolónak, amely az egységes fordulatszámot a tengelykapcsolóban lévő erőátviteli egységgel, ...


Keresse meg az autójához megfelelő kuplung vezetőcsapágy alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...az eltérő átmérőjű fogaskerekekkel különböző fordulatszámokra és nyomatékokra alakítja át. Érthető, hogy igen nagy igénybevételnek kitett alkatrész, amelynél nem csak a megfelelő minőség, de a pontos beállítás is nagyon fontos ahhoz, hogy hosszú időn keresztül meghibásodás nélkül tudjon működni.

A kuplung vezetőcsapágy cseréje

Kuplung vezetőcsapágy

A komoly igénybevétel következtében elő tud fordulni, hogy a kuplung vezetőcsapágy is elhasználódik, megkopik, esetleg el is törik. Ilyenkor az egyetlen megoldás a vezetőcsapágy cseréje, ami nem egyszerű feladat, mert az egész erőátviteli rendszer megbontásával jár, amihez számos, bonyolult célszerszámra van szükség. A kuplung szétszedésekor nagyon oda kell figyelni, hogy a szétszedett alkatrészek ne sérüljenek meg, illetve visszaszereléskor pontosan legyenek beállítva, mert ellenkező esetben nem csak rosszul fognak működni, de akár tönkre is tehetik az egész kuplungot.