AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kuplungműködtető rendszer választása.

Kuplungműködtető rendszer azoknak az alkatrészeknek a rendszere, amelyek összehangolt működtetésével az autóvezetője az egyes sebességfokozatok bekapcsolásához elválasztja a motor meghajtó tengelyét a meghajtott tengelye található fogaskerekektől.

 

A kuplungműködtető rendszer leírása

 

A mai korszerű tengelykapcsolók, kuplungoknál villanymotor, csigahajtással és mechanikus áttétellel a fő henger dugattyújának elmozdításával hozza létre az olajnyomást, mely a munkahenger segítségével emeli ki a tengelykapcsolót. A sebességváltó elektronika vezérli a villanymotort. Erre az egységre szerelik az elektronikát is. A tengelykapcsoló nyitásához a nyomástárolóból elektromágneses szelep vezérli ki az olajnyomást a munkahengerbe, amelynek bowdennel mozgatja a kiemelő szerkezetet. A tengelykapcsoló zárása és a munkahenger dugattyújának visszaállítása rugókkal történik. A tengelykapcsoló elmozdulását potenciométer jelzi vissza az elektronikának.


Keresse meg az autójához megfelelő kuplungműködtető rendszert:


A kuplung működtető rendszer kényes szerkezet

 

Az autóban üzemelő kuplungműködtető rendszer egy összetett és kényes rendszer, amelyben a jelentős igénybevételnek kitett mechanikus eszközök, hidraulika és az elektromos vezérlés, majd a vezérlés eredményét visszajelző alkatrészek szoros és hibátlan együttműködésére van szükség a zavartalan üzemeléshez. A felsorolt sokféle alkatrész természetesen meghibásodhat és meg is hibásodik. A kuplung azonban az autó erőátviteli rendszerének a szívében látja el a feladatát, ami azt jelenti, hogy a legkisebb hiba is az út szélére állíthatja a járművet, vagy nagy kárt okozhat a berendezéseiben.