AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kuplung ház választása.

Kuplungház foglalja magába az autó tengelykapcsolójának fő alkatrészeit. Szerepe az egyes alkatrészek rögzítése mellett, hogy megvédje a kuplungot a káros külső behatásoktól, és biztosítsa a hatékony kenés feltételeit. Webáruházunkban egyéb autó erőátviteli alkatrészek rendelésére is lehetőség van, nézzen szét kínálatunkban.

 

A kuplungház szerepe

A kuplungház egy igazi passzív alkatrésze az autónak, hiszen gyakorlatilag nem vesz részt semmilyen folyamatban. Elsősorban valamilyen fémből készült öntvény, préselt lemez, de előfordul, hogy műanyagból készül. A csupán tárolási funkció mellett fontos a szerepe abban, hogy a kuplung alkatrészeinek kenéséhez létrehozza a szükséges feltételeket, ami elsősorban azt jelenti, hogy benntartja a nyomást, tehát az illesztéseknél használt megfelelő tömítések segítségével szinte légmentesen zár. Formáját úgy tervezik meg, hogy a lehető leggazdaságosabban tudja magába foglalni az alkatrészeket.


Keresse meg az autójához megfelelő kuplungház alkatrészt:


A kuplungház meghibásodása

 

KuplungházA kuplungház meghibásodása legalább olyan egyszerű, mint maga az alkatrész. Megreped, eltörik, az illesztések mentén nem zár elég pontosan. Ezeknek a rendellenességeknek egy része könnyen, - például a tömítés cseréjével - felszámolható, de az elrepedt, eltörött kuplungház cserére szorul. A hibás, nem jól záró kuplungház első ránézésre nem tűnik olyan nagy gondnak, de nagy baj forrása lehet, mert a miatta rossz kenésben részesülő alkatrészek meghibásodása már komoly fennakadást okozhat, olyan hibákat, amelyek javítása messze meghaladja a kuplungház cseréjének költségét.