AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kuplung ház választása.

Kuplung ház foglalja magába az autó tengelykapcsolója, a kuplung fő alkatrészeit. Szerepe az egyes alkatrészek rögzítése mellett, hogy megvédje a kuplungot a káros külső behatásoktól és biztosítsa a hatékony kenés feltételeit.

 

A kuplung ház szerepe

A kuplung ház egy igazi passzív alkatrésze az autónak, hiszen gyakorlatilag nem vesz részt semmilyen folyamatban. Elsősorban valamilyen fémből készült öntvény, préselt lemez, de előfordul, hogy műanyagból készül. A csupán tárolási funkció mellett fontos a szerepe abban, hogy a kuplung alkatrészeinek kenéséhez létrehozza a szükséges feltételeket, ami elsősorban azt jelenti, hogy benntartja a nyomást, tehát az illesztéseknél használt megfelelő tömítések segítségéve szinte légmentesen zár. Formáját úgy tervezik meg, hogy a lehető leggazdaságosabban tudja magába foglalni a kuplung alkatrészeit.


Keresse meg az autójához megfelelő kuplungházat:


A kuplung ház meghibásodása

 

A kuplung ház meghibásodása legalább olyan egyszerű, mint maga a kuplung ház. Megreped, eltörik, az illesztések mentén nem zár elég pontosan. Ezeknek a rendellenességeknek egy része könnyen, - például a tömítés cseréjével - felszámolható, de az elrepedt, eltörött kuplung ház cserére szorul. A hibás, nem jól záró kuplung ház első ránézésre nem tűnik olyan nagy gondnak, de nagy baj forrása lehet, mert a miatta rossz kenésben részesülő alkatrészek meghibásodása már komoly fennakadást okozhat, olyan hibákat, amelyek javítása messze meghaladja a kuplung ház cseréjének költségét.