AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kuplung készlet választása.

Az autó hajtásláncok egyik kulcseleme a kuplung készlet. Fő feladata a forgatónyomaték átvitele a motor, valamint a sebváltó, és azon át a kerekek között. A kuplung szó maga egyébként a németből származik, jelentése: tengelykapcsoló. Kínálatunkból egyéb autó erőátviteli alkatrészek is megrendelhetőek, tekintse meg a teljes termékpalettát!

Kuplung készlet alkatrészek kedvező árakon!

A kuplung készlet elemeinek zavartalan és kifogástalan működése gyakorlatilag elengedhetetlen ahhoz, hogy a kocsi haladjon. A kuplungszettet három fő alkatrészre oszthatjuk fel: kuplungtárcsa, kuplung szerkezet és kinyomócsapágy. Amikor rálépünk a kuplungpedálra, megszakítjuk a sebességváltó és motor közti összeköttetést azáltal, hogy a kuplungtárcsa és a szerkezet eltávolodik egymástól.


Keresse meg az autójához megfelelő kuplung készlet alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok

Ezek az alkatrészek nagyon fontos részei az autónak, figyeljünk rájuk, és cseréljük őket időben! Webáruházunkban országosan, akár legkedvezőbb áron a következő kuplung készlet választékot kínálja: AcDelco, Blue Print, Borg & Beck, Jakoparts, Japanparts, Kavo parts, Nipparts, Sachs, Sassone, Spi, Starline és Valeo kuplung készlet. LUK kuplung készletek országosan legjobb áron!

LUK Kuplung készlet akció

Miből tudhatom, hogy csereérett, és mennyibe kerül a kuplung szett?

 

 

A kuplung működése akkor mondható tökéletesnek, ha a pedált tövig nyomva könnyedén egyesbe tudjuk tenni a kocsit, majd, ha elkezdjük felengedni a kuplungpedált, akkor a kocsi elindul. A teljes felengedést követően pedig egyáltalán nem csúszik a kuplung. Ha az ellenkezője történik, az evidens bizonyítéka annak, hogy a kuplung elkopott. Ebben az esetben irány minél előbb egy szerviz! A hibának több intő jele is lehet, például zaj, motortér felől érkező büdös, vagy ha például nem megfelelően gyorsul fel a kocsi, vagy szélsőséges esetben el sem indul. Természetesen ilyenkor minden esetben teljesen le kell szerelni a szettet, nem lehet egyenként pótolni az egyes alkotóelemeket, ugyanis a hibátlan működéshez egymáshoz kell kopniuk. A kuplung készlet ára több tízezer forint, de viszonylag nagy a szórás az autó és a kuplungszett típusától függően.

 

Mik lehetnek a kuplung készlet hibák? Ha már kis benyomásra megszakít, az ugyanolyan zavaró, mint ha magasan, felül fog, a teljes pedált ki kell engedni, hogy létrejöjjön a kapcsolat. A másik baj, ha a kuplungpedál teljes lenyomása szükséges a kapcsolat megszakításához, esetleg enyhe súrlódás még ilyenkor is jelentkezik. Ha rángat, remeg a pedál, induláskor nem tudunk finoman csúsztatni (kuplungpedál felengedésével egyidejűleg fokozva a gázadást mozgásba hozni az autót) az is hibát jelez. Kuplung készlet szereléshez a LuK javítási útmutató kuplungokhoz adhat segítséget. 

 

Miért van rá szükség?

Nem volna szükség a készletre, ha az autónk gőzgéppel vagy villanymotorral működne. A belső égésű motorok viszont csak bizonyos (és elég szűk) fordulatszámon adnak le megfelelően nagy teljesítményt. Terhelés alatt azt a teljesítménytartományt el sem tudja érni, előbb lefullad. A működéshez tehát szükséges a készlet, hogy kezdetben nagy áttétellel mozdítsuk meg az autót, gyorsítsuk fel egy kicsit, majd mind nagyobb áttétellel alakítsuk át ugyanazt a teljesítményt sebességgé, így érve el az ideális motorműködéssel egyidejűleg a megfelelő haladáshoz szükséges sebességtartományt. Az áttételek megváltoztatása a sebességváltás. Ez lehetetlen, ha a motor és a teljesítményt átvivő tengely között nem szakítjuk meg ideiglenesen a kapcsolatot, ha nem oldjuk az összeköttetést. Ezt az oldást végzi el a készlet.

 

Kuplung készlet webáruház

Eltérhet a kuplungszettek tartalma

A kuplung készlet árak között nem csak márka és minőség miatt lehet nagy szórás, hanem a tartalmuk miatt is; nem mindegy például az sem, hogy kéttömegű vagy egytömegű lendkerék dolgozik az autónkban. A kuplung szett lendkerékkel is rendelhető, sőt, a legtöbb esetben tartalmazza az alkatrészt. A kuplungtárcsán, a kuplungszerkezeten és a kinyomócsapágyon túl tehát tartalmaz(hat)nak még a készletek lendkereket, nyomólapot, csavarokat, vezetőcsapágyat, munkahengert, kinyomóvillát, stb. 

 

Kuplung készlet endeléskor sok mindenre kell figyelni a tartalmán kívül is, például a fogaskerekek számára, a méretekre, a kinyomóerőre, az agyprofilra, az utánállításra, a rögzítő furatok számára, a billegési játékra és még számos egyéb tényezőre. Amennyiben bizonytalan a választást illetően, forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz, akik alvázszám alapján segítenek megkeresni az Ön autójába való kuplungszettet. Nem csak maga a készlet drága sajnos, a kuplungcsere sem olcsó mulatság… Épp ezért érdemes jobb minőséget választani, ezzel elkerülve a szerkezet idő előtti kopását.