AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Váltóolaj hűtőcső választása.

Váltóolaj hűtőcső köti össze a váltót és az olajhűtőt. Az autók sebességváltói számos fogaskereket és egyéb erősen súrlódó alkatrészt tartalmaznak ezért intenzív kenésre és a kenőanyag hűtésére szorulnak. Ha egyéb autó erőátviteli alkatrészek is szükségesek autójához, keresse ki a megfelelőt teljes kínálatunkból!

 

Váltóolaj hűtőcső szerepe

 

A váltóolaj az olajszivattyú által létrehozott nyomás hatására kering a váltóház és az olajhűtő között. Ez azt jelenti, hogy a felmelegedett olajat a váltóolaj hűtőcső elvezeti a hűtőhöz és onnan vissza. A hűtés a sebességváltó működése szempontjából nagyon fontos, mert a túlmelegedett kenőanyag viszkozitása és egyéb paraméterei, összességében a kenőképessége romlik. Ahhoz, hogy mindig a lehető legjobb minőségű olaj legyen a váltóban azt folyamatosan hűteni és keringettetni kell. Egy kilyukadt váltóolaj hűtőcső felboríthajta az egész rendszer működését. 


Keresse meg az autójához megfelelő váltóolaj hűtőcső alkatrészt:


A váltóolaj hűtőcső cseréje

 

Az autó motorjában található váltóolaj hűtőcsőA váltóolaj hűtőcső cseréjére akkor kerül sor, ha valamilyen mechanikai hatás következtében a cső meghibásodik és az olaj szivárogni kezd belőle. Ez megzavarja, végső esetben ellehetetleníti az olaj megfelelő nyomású keringését a sebességváltó és az olajhűtő között. Egészen extrém esetben oda vezethet, hogy elfolyik az olaj a sebességváltóból, ami – ha nem vesszük észre időben – komoly károkat okozhat a sebességváltóban, a fogaskerekek nagyfokú kopásához, túlmelegedéséhez, esetleg beszorulását okozhatja, ami végzetes lehet az autó motorjára is.