AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kuplung hidraulika cső választása.

Kuplung hidraulika cső továbbítja a hidraulikus kuplungban a főhengerben létrehozott nyomást a munkahengerhez, ami ott mechanikai munkává alakul, és a kuplungtárcsát mozgatja. Webáruházunkban más autó erőátviteli alkatrészek is vásárolhatóak, böngéssz át kínálatunkat.

A kuplung hidraulika cső működése

A kuplung hidraulikában a hidraulika cső feladata csak annyi, hogy a hidraulikus nyomás A pontból B pontba juttatása érdekében magába foglalja a nyomás alá került hidraulikus folyadékot és a „tetthelyre” vezesse azt. Ez elég egyszerűen hangzik, és az is. A csőnek azért néhány dolgot tudnia kell.


Keresse meg az autójához megfelelő kuplung hidraulika cső alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az első, hogy ne veszítse el a nyomást, vagyis nyomásállónak kell lennie. A másik, hogy ellent kell állnia a hidraulikus folyadék vegyi hatásának belülről és kívülről pedig a szennyező anyagoknak, továbbá az esetleges mechanikus hatásoknak is. Ezért általában a hidraulikus cső fémből van. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A kuplung hidraulika cső meghibásodása

Kuplung hidraulika cső

A kuplung hidraulika cső leggyakoribb hibája, hogy kilyukad, eltörik, ritkábban eldugul. Mindegyik ilyen hibának az a következménye, hogy a hidraulikus folyadék nem tud szabadon áramolni. Vagy azért, mert akadályba ütközik, vagy mert szökik a nyomás, illetve levegős lesz a rendszer, ami megint nyomásingadozást jelent, illetve idővel a hidraulikus folyadék mennyiségének csökkenését idézi elő. A hidraulikus rendszeren legnagyobb ellensége a bennük maradt levegő. Ezért minden javítás, akárcsak egy tömítés cseréje után is, a hidraulikus rendszert, a csöveket légteleníteni kell.