AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Differenciál választása.

Differenciál az autósok által ráragasztott, lerövidített neve a gépjárművekben alkalmazott differenciálműnek, ami lehetővé teszi, hogy a kerekek eltérő fordulatszámmal forogjanak. miközben a motor egy stabil fordulatszámon működik. Ha más autó erőátviteli alkatrészek cseréje is esedékes autójában, böngéssze át teljes kínálatunkat!

A differenciál feladata

A differenciál, vagy még rövidebb nevén a „difi” bonyolult többszörös áttétellel működő fogaskerékrendszere teszi lehetővé, hogy az autó egymás mellett lévő kerekei a kanyarban eltérő sebességgel foroghassanak, mivel eltérő hosszúságú utat tesznek meg, attól függően, hogy a kanyarodási ív belső, vagy külső ívén mozognak-e.


Keresse meg autójához megfelelő differenciál autóalkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ha nem lenne az autókban differenciál, akkor azok kanyarodáskor megcsúsznának, ugrálnának az úton. Ez nagy mértékben rontaná az úttartásukat, balesetveszélyes lenne.

Autó differenciál

A differenciál működési elve

A differenciál működési elvének lényege, hogy egyenes menetben a rendszerben, az úgy nevezett bolygókeréktartó ház forog, a bolygókerekek állnak, és egyenlő sebességgel forgatják a kihajtó tengelyeket mindkét kerék esetében. Kanyarodáskor azonban a forgó bolygókeréktartóban, a bolygókerekek elfordulnak, és az úgy nevezett napkerekeken legördülnek. Ezzel a tartó fordulatszámához képest az egyik tengely gyorsul, a másik ugyanannyival lassul. A bolygókeréktartó ház meghajtása általában nagy módosítású kúpkerékhajtással történik.