AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Differenciál választása.

Differenciál az autósok által ráragasztott, lerövidített neve a gépjárművekben alkalmazott differenciálműnek, ami lehetővé teszi, hogy a kerekek eltérő fordulatszámmal forogjanak. miközben a motor egy stabil fordulatszámon működik.

A differenciál feladata

A differenciál, vagy még rövidebb nevén a „difi” bonyolult többszörös áttétellel működő fogaskerékrendszere teszi lehetővé, hogy az autó egymás mellett lévő kerekei a kanyarban eltérő sebességgel foroghassanak, mivel eltérő hosszúságú utat tesznek meg, attól függően, hogy a kanyarodási ív belső, vagy külső ívén mozognak-e.


Keresse meg autójához megfelelő differenciál autóalkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ha nem lenne az autókban differenciál, akkor azok kanyarodáskor megcsúsznának, ugrálnának az úton. Ez nagy mértékben rontaná az úttartásukat, balesetveszélyes lenne. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Autó differenciál

A differenciál működési elve

A differenciál működési elvének lényege, hogy egyenes menetben a rendszerben, az úgy nevezett bolygókeréktartó ház forog, a bolygókerekek állnak, és egyenlő sebességgel forgatják a kihajtó tengelyeket mindkét kerék esetében. Kanyarodáskor azonban a forgó bolygókeréktartóban, a bolygókerekek elfordulnak, és az úgy nevezett napkerekeken legördülnek. Ezzel a tartó fordulatszámához képest az egyik tengely gyorsul, a másik ugyanannyival lassul. A bolygókeréktartó ház meghajtása általában nagy módosítású kúpkerékhajtással történik.