AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kézi sebességváltó tömítőgyűrű választása.

Kézi sebességváltó tömítőgyűrű biztosítja, hogy a sebességváltó ház két részének összeillesztése mentén a házban uralkodó nyomás ellenére se szivárogjon a kenőolaj. Webáruházunk teljes autó erőátviteli alkatrészek kínálatát ide kattintva érheti el.

A kézi sebességváltó tömítőgyűrű feladata

A kézi sebességváltó tömítőgyűrű a váltó fogaskerekeit magában foglaló ház két részének illesztésénél gondoskodik a hézagmentes tömítésről, ami létfontosságú a kellő nyomású és így megfelelő hatékonyságú kenéshez szükséges üzemi körülmények fenntartásához.


Keresse meg az autójához megfelelő kézi sebességváltó tömítőgyűrű alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Leegyszerűsítve a nem kifejezetten szabályos rajzolatú érintkezési felületen a kézi sebességváltó tömítőgyűrűnek olyan stabilan kell felfeküdnie, hogy sem az olaj romboló hatása, sem a házban uralkodó nyomás és a magas hőmérséklet ne eredményezzen olajfolyást, szivárgást.

A tömítőgyűrű cseréje

Kézi váltó tömítőgyűrű rajz

A kézi sebességváltó tömítőgyűrűt nem csak akkor kell – és pedig nagyon gyorsan -, cserélni, ha az autó alatt olajfolt jelenik meg, ami a sebváltóházból ered, de akkor is, ha bármilyen okból a sebváltóházat szétszedték, majd újra összerakták. Ennek az az oka, hogy – bár látszólag akár hibátlan is lehet a kézi sebességváltó tömítőgyűrű – egészen biztosan nem helyezhető vissza az eredeti helyére úgy, hogy a korábbihoz hasonlóan jó tömítést biztosítson. A gyenge tömítés viszont nem csak olajveszteséget jelent, de az elégtelen kenés akár komoly kárt is tehet az egész sebváltórendszerben.