AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Automataváltó csatlakozó ház választása.

Automataváltó csatlakozó ház foglalja magában az automata sebességváltó vezérlő berendezését, ami általában egy mechanikus elven működő kar, melynek segítségével az előre- és a hátramenet, vagy a parkolás és egyéb beállítások közül lehet választani. Ha a csatlakozó ház mellett egyéb autó erőátviteli alkatrészek cseréje is esedékes autójában, nézze át teljes kínálatunkat.

Az automata csatlakozó ház szerepe

Az automata csatlakozó ház szerepe nem más, minthogy magába foglalja az automatikus váltó esetében elvégzendő mechanikus vezérléséhez szükséges alkatrészeket. Mindenek előtt a kézi sebváltó karjára emlékeztető kart, amellyel a fő utasítások adhatóak az automataváltónak. Vannak olyan automata váltók, ahol ezt a funkciót nem kar, hanem elektromos kapcsoló látja el, de ebben az esetben is van automataváltó csatlakozó ház, hiszen ezt az alkatrészt is védett helyre kell szerelni, úgy, hogy az kezelhető legyen az autó vezetője által.


Keresse meg az autójához megfelelő automata csatlakozó házat:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az automata csatlakozó ház cseréje

Automata sebességváltóAz automata sebességváltó bonyolult és meghibásodása esetén általában nem olcsón javítható részegysége az autónak. A váltó egyik része, az automataváltó csatlakozó ház, amely szerencsére nem tartozik a drága alkatrészek közé. Nem lehet azt mondani, hogy gyakran hibásodik meg, de mivel az utastérrel kapcsolódik, elkerülhetetlen, hogy ilyen, vagy olyan mechanikus hatás ne érje, ami akár töréshez, repedéshez, meghibásodáshoz vezethet. Ilyenkor a szokásos megoldás az automataváltó ház csatlakozó cseréje. Ma már – az automatikus váltók elterjedésével – nagy kínálat van ezekből, de természetesen a márkához és a modellhez illőt kell beszerezni belőle.