AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kardáncsukló választása.

Kardáncsukló kapcsolja össze a kardántengely két részét. Mivel a két tengely szabad elmozdulását teszi lehetővé egymáshoz képest valamilyen szögben, a kardántengely leglényegesebb eleme. A kardáncsukló mellett a Kovács autó erőátviteli alkatrész webshop kínálatában egyéb termékeket is megtalál.

A kardáncsukló feladata

A kardáncsukló központi eleme az úgynevezett kardánkereszt, mely lényegében két egymásra merőleges csap-párból áll, melyek a tengelyek végére szerelt vagy azokkal egy darabból kiképzett villákhoz csatlakoznak csapágyakon keresztül. Teljesen nyilvánvaló, hogy a kardáncsukló különösen nagy igénybevételnek van kitéve...


Keresse meg autójához megfelelő Kardáncsuklót:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...az autók hajtásláncában, ahol nagy fordulatszámon jelentős nyomatékot kell továbbítania. Szakszerűen fogalmazva: a megoldás gyenge pontja, hogy szögeltéréskor, amikor a kardántengely két tengelyrésze szöget zár be egymással a csapágyakra extrém nagyságú erő hat.

Kardán csukló

A kardáncsukló meghibásodása, cseréje

A kardáncsuklók még a gondos karbantartás, a rendszeres kenés ellenére is előbb-utóbb tönkremennek. A kardántengely javítása nem egy kifejezetten nehéz feladat, de a szükséges műveletek előírt lépéseit kell szigorúan követni. Ha így járunk el, akkor a javított alkatrész újszerű és tartós lesz. A kardáncsukló azonban, ha megkopott, eltörött, deformálódott, lóg, lötyög és ezért kopog, már nem javítható. Az egyetlen megoldás a csere. Ehhez arra van szükség, hogy az adott autó márkához és típushoz illeszkedő kardáncsuklót rendeljük meg.